ANASAYFA arrow right Güncel

Türkiye'den Avrupa'ya gidecek TIR'lar 5 gündür çıkış için bekliyor

YAYINLAMA: 12 Ekim 2022 / 14.26
GÜNCELLEME: 12 Ekim 2022 / 14.26
Türkiye'den Avrupa ülkelerine ihraç yükleri taşıyan TIR’ların Edirne’den Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli ve Kapıkule Sınır Kapısı’nda oluşturduğu yoğunluk sürüyor. 5 gündür çıkış için beklediklerini belirten sürücülere AFAD ekipleri kumanya dağıtıyor.

Avrupa ülkelerine ihraç yükleri taşıyan TIR’ların, Edirne’den Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli ve Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki yoğunluk 5 gündür devam ediyor. Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 38 kilometreye kadar çıkan kuyruk, bu sabah 26 kilometreye kadar düştü. Hamzabeyli'de yol boyunca depolarında yiyeceklerin tükenmeye başladığı sürücüler, marketlerde erzak bulmakta zorlandıklarını dile getirdi. AFAD Edirne İl Müdürlüğü ekipleri kuyrukta bekleyen sürücülere, 3 günden bu yana kumanya yardımında bulunuyor.

Kapıkule Sınır Kapısı’nda yaklaşık 3 bin 500 TIR çıkış yapmak için günlerdir bekliyor, Kapıkule yolunda bulunan TIR parklarının dolması nedeniyle sürücülerin araçlarını yol kenarlarına park ettiği görüldü.

Trakya Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri yoğunluğun Türkiye'nin artan ihracatından ve Bulgaristan'ın bu yoğunluğa cevap verememesinden kaynaklandığını belirtti. Yetkililer Kapıkule Sınır Kapısı'ndan günlük TIR çıkışı sayısının 1300, Hamzabeyli’de 900 olduğunu söyledi. Almanya'ya gitmek için Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda bekleyen TIR sürücüsü Yadigar Kahraman, 30 yıldır TIR şoförü olarak görev yaptığını belirterek, "Dün sabah 38 kilometreden sıraya girdim. Şu anda da 10 kilometre tabelasını yeni geçtik. Dün sabah markete uğradım ekmek yoktu. Bu sırayı gören herkes ekmeği fazla alıyor. Gelenler dolaplarını doldursunlar. Burada minimum 2 günlük sıra var. Buradan 48 saatte de parka gireriz, orada da bir 24 saat, 3 günde karşıya geçeriz. 30 senedir şoförlük yapıyorum. 30 kilometreyi görmüştük ama 38 kilometreyi ilk defa görüyorum" dedi.

Hamzabeyli’de bekleyen sürücülerden Seyit Demir, tesislerin olmamasından dolayı banyo yapamadığını ve bu yüzden zor günler geçirdiğini belirterek, "2 gündür buradayım, 3. güne giriyorum. Ne lavabo, ne ekmek, ne su var. Ekmeği, suyu arabamızdan temin edebiliriz ama lavabo, banyo nereden olacak? 2 gündür buradayız. Banyo yok, bitleneceğiz. Nerede yıkanacağım, arabada mı? 38 kilometreden girdim, şimdi 2 kilometre var. İlk hedef duş" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *