ANASAYFA arrow right Güncel

Vergi dilimleri memurun belini büküyor

Vergi dilimleri memurun belini büküyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.31
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.31
2019 yılında da Birlik Haber Sen’in birçok ilde yetkili sendika olduğunu ifade eden Birlik Haber Sen Gaziantep Şube Başk
2019 yılında da Birlik Haber Sen’in birçok ilde yetkili sendika olduğunu ifade eden Birlik Haber Sen Gaziantep Şube Başkanı İbrahim Halil Yorulmaz, Haziran ayında yapılacak toplu sözleşmede memurların yaşadığı maddi kayıpların giderilmesi gerektiğini söyledi. Vergi dilimlerinin yüksekliğinden dert yanan Başkan Yorulmaz, vergi dilimlerinde düzenleme yapılması ve sabit olmasını isterken, “Vergi dilimleri memurun belini büküyor. Yıl sonuna kadar kaşıkla ile verilen zam çömçe ile alınıyor” dedi.
Personellerin bizlerden
beklentileri var
Memurların 2020-2021 yıllarında alacağı zamların Haziran ayında yapılacak toplu sözleşmede belirleneceğini kaydeden Yorulmaz, yetkili sendika olmanın getirdiğini yükümlülükler bulunduğunu açıklarken, “Personellerin bizlerden beklentileri var. Toplu sözleşmeden piyasada ki artışlar ve enflasyon göz önüne alınarak iyi bir zam oranı bekliyoruz. Vergi dilimleri memurun bütün zammını alıp götürüyor. Yüzde 15 ile vergi dilimine başlayan memur yıl sonuna doğru yüzde 30’luk vergi dilimi içerisine giriyor, böyle olunca da alınan zamlar Haziran ayında bitmiş oluyor” değerlendirmesinde bulundu.
Birçok kuruma ilave norm
verilirken, PTT’ye verilmedi
İHS’li personellerin Cumartesi kesintilerinin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Yorulmaz, uzun zamandan beri yapılmayan “Baş dağıtıcı Şef ve Müdür” sınavının yeniden yapılmasını ve sınavı kazanan 399’luların aynı statüden devam etmesini isterken, yaşanan personel eksikliği konusunda şunları belirtti: “Suriyelilerle birlikte Gaziantep’in nüfusu 3 milyon. Dolayısıyla Suriyelilerde PTT’nin tüm hizmetlerinden yararlandıkları için çalışanların iş yükü arttı. Bu durumda personel normumuzun yeniden düzenlemesi lazım. Dağıtıcılarda norm çalışması yapıldı, ancak gişe memuru eksik. Ayrıca birçok kuruma Suriyelilerden dolayı ilave norm verilirken, PTT’ye verilmedi. Bu kadar iş yoğunluğuna rağmen hizmetlerde Gaziantep PTT Baş Müdürlüğü karlılıkta Türkiye genelinde ilk 10’a girdi.”
Yıllardan beri sendikacılığı
hakkı ve layıkıyla yaptık
Sendikal çalışmalara değinen Yorulmaz, “Gaziantep’teki üyelerimizin iyi, kötü, zor ve diğer zamanlarda her zaman yanlarındayız. Ankara’da ki Genel Merkez seçimlerine de hazırlanıyoruz. İnşallah Birlik Haber Sen Gaziantep Şube Başkanı olarak genel merkezde bir yer edinmek için aday olacağız. Çünkü yıllardan beri sendikacılığı hakkı ve layıkıyla yaptık. Çalışanların haklarını korumak ve hakkımızı aramak eğilmeden bükülmeden sendikacılık yapmak için aday olacağız” diye açıklama yaptı. Hüseyin Karataş
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *