ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Birincilik "Gaziantep'te Biber kurutmalığı Zamanı"nın oldu

Birincilik "Gaziantep'te Biber kurutmalığı Zamanı"nın oldu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.35
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.35
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve fotoğraf
Hasat mevsimi fotoğrafları yarıştı
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve fotoğraf severlerin büyük ilgi gösterdiği “Gaziantep’te Hasat Mevsimi” konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı. Yarışmada birincilik ödülünü ‘Biber Kurutmalığı’ fotoğrafıyla Ordu’dan Şeref Akçay kazandı.
Gaziantep'in zengin tarım ürünlerini tanıtmak amacıyla GTB tarafından gerçekleştirilen "Gaziantep’te Hasat Mevsimi" temalı ödüllü fotoğraf yarışmasının sonuçları seçici kurul üyelerinin yaptığı dört aşamalı değerlendirme sonucu belirlendi.

Gaziantep il sınırları içerisinde tarımı yapılan tüm ürünlerin ekimi, işlenmesi ve hasadını konu alan yarışmaya Türkiye'nin çeşitli illerinden çok sayıda fotoğraf sanatçısı 218 eserle başvuruda bulundu.
GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, Gaziantep İpekyolu Fotoğraf Sanatçıları Derneği (GİFSAD) Yönetim Kurulu Üyesi M.Burak Bozbaş, GİFSAD Üyesi Osman Maaşoğlu ve Grafiker -Fotoğraf Sanatçısı Burçin Dündar'ın jüri üyeliğini yaptığı yarışmanın sonuçları şu şekilde belirlendi.
Fotoğraf yarışmasına Ordu'dan katılan Şeref Akçay, "Gaziantep'te Biber Kurutmalığı Zamanı" isimli fotoğrafıyla birincilik ödülünü kazanırken, ikincilik ödülünü Kocaeli'den Arzu İbranoğlu, üçüncülüğü ise İstanbul’dan Gül Yıldız elde etti. Ayrıca Kocaeli'den yarışmaya katılan Volkan Karagülleoğlu'da jüri özel ödülüne layık görüldü.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda 10 yarışmacının fotoğrafı da sergilenmeye değer görüldü. Yarışmanın ödül töreninin yeri ve zamanı konusunda ise daha sonra katılımcılara bilgi verileceği bildirildi.
GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, yarışmada dereceye giren eser sahiplerini kutlayarak, tüm katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür etti.Adem Kesenek
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *