ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Öğrencilere, küçük gruplarla sinema yapmanın avantajlarını anlatıldı

Öğrencilere, küçük gruplarla sinema yapmanın avantajlarını anlatıldı
YAYINLAMA: 15 Mayıs 2023 / 20.03
GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2023 / 20.04
Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Sanat ve Tasarım Kariyer Günleri” kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Sanatın çeşitli alanlarında tanınan ve birçok esere imza atmış akademisyen ve sanatçılarla yapılan söyleşiler serisine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. “Ustalarla Söyleşi” başlığı altında gerçekleştirilen etkinliklerde toplamda 5 “Usta” akademisyen ve sanatçı konuk edildi.

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanı  Öğr. Gör. Ebru Ateş moderatörlüğünde, ürettiği eserlerle ulusal ve uluslararası düzeyde birçok organizasyona imza atan Doç. Burçin Erdi ile söyleşi gerçekleştirdi. Sanatçı, söyleşi sırasında kariyer sürecinde yaşadığı deneyimler, sanat anlayışı ve sanatta hangi olgulardan beslendiği hakkında Güzel Sanatlar alanında eğitim gören öğrencilere bilgiler verdi. Doç. Burçin Erdi, öğrencilere kariyer basamakları hakkında tavsiyelerde bulundu.

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dr. Özlem Coşkun moderatörlüğünde, Prof. Dr. Emre Tandırlı ile söyleşi gerçekleştirildi. Aile üyelerinin ürettiği sanat eserlerinden ve eğitim sürecinde karşılaştığı öğretmenlerden etkilenen sanatçı, sanatında özgün yaklaşımını oluştururken ilham aldığı kaynaklarına değindi. Söyleşi sırasında sanat anlayışı ile ilgili fikirlerini sunan Prof. Dr. Tandırlı, GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine sanat alanında yer edinmeleri için üretken, girişken olma ve inandıkları sanatı yapma konusunda istikrarlı olma tavsiyesinde bulundu.

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Erdinç Yılmaz moderatörlüğünde, filmleri birçok festivalde ödül alan ve birçok platformda gösterilen belgesel sinemacı, yapımcı ve yönetmen Yasin Semiz ile söyleşi yapıldı. Belgesel Sinema hakkındaki görüşlerini dile getirdikten sonra Yasin Semiz, öğrencilere ana akım sinemanın dışında alternatif yollar önererek küçük gruplarla sinema yapmanın avantajlarını anlattı. Yönetmen Semiz, sinemanın farklı alanlarında deneyim kazanmanın önemini vurgulayarak kariyer basamaklarının başlangıcında olan gençlere başarılar diledi.

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay ise moderatörlere, Kariyer Günleri’nin çevrimiçi ortamda yayınlanmasını sağlayan Arş. Gör. Bekir Baba’ya ve söyleşilere katılarak büyük katkı sağlayan usta sanatçılara teşekkür ederek, söyleşilerin öğrencilere ve bütün sanatseverlere faydalı olması temennisinde bulundu. Prof. Dr. Atalay, yapılan söyleşiler sayesinde sanatseverlerin ustaların kariyer öykülerinden ilham aldıklarını ve deneyimlerden feyz alarak yeni bilgileri öğrenme fırsatı bulurken aynı zamanda bir kariyer stratejisi oluşturduklarını belirtti. Prof. Dr. Atalay, bu etkinlikler sırasında oluşan etkileşim sayesinde bir kariyer ağı oluşturma imkânının sağlandığını ve sanat topluluğuna katılımın teşvik edildiğini söyleyerek kariyer etkinliklerinin önemine değindi.

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen “Sanat ve Tasarım Kariyer Günleri” ulusal ve uluslararası düzeyde başarı kazanmış birçok akademisyen ve sanatçı ile ileriki günlerde de devam edecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *