KULESİYLE MEŞHUR PİSA

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

  

İtalya’nın kuzeyinde bulunan ve  Unesco tarafından koruma altına alınan Pisa’nın tarihi M.Ö. 5. Y.Y’a  kadar dayanmaktadır. Nüfusu 100 bin civarındadır. Şehrin içinden Arno Nehri geçmekte olup, nehrin üzerinde birbirinden güzel köprüler mevcuttur.

Ünlü bilim insanı Galileo’nu doğduğu şehir olan Pisa,  bu bilim insanın adını taşıyan bir havaalanına sahip bulunmaktadır.

Pisa’da gezilecek yerler arasında; Pisa Kulesi, Pisa Katedrali, Pisa Vaftizhanesi ve Şövalyeler Meydanı yer almaktadır. Şehirde yer alan bu tarihi yapıların en önemli özelliklerinde birisi de yapıların tamanının mermerden yapılmasıdır.

İtalyan’ın simgelerinden olan Pisa Kulesi ve çevresinde yer alan diğer tarihi yapılar Unesco Dünya Miras  Listesi’ndedir.

Pisa küçük bir şehir ve yürüyerek dolaşmak oldukça kolay. Şehirde bir üniversite bulunduğundan dolayı sokaklarda genç nüfus fazladır.

Pisa, yılda 1 milyondan fazla turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Pisa’da her bütçeye uygun konaklama seçeneği bulunmaktadır.

 

İTALYA’NIN MASAL ŞEHRİ : SİENA

Siena, İtalya’nın ortasında bulunanToskana bölgesine bağlı bir şehirdir. Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi’ndedir. Ortaçağ’dan bugüne taşına toprağına dokunulmamıştır. Nüfusu 55 bin civarındadır.

Siena’da gezilecek yerler; Piazza Del Campo Meydanı, Mangia Kulesi, PalazzaPubblico, santa Maria Assunta Katedrali, ThePinacotecaNazionale, FonteGaia, PalazzoSalimbei, san Giovanni Vaftizhanesi ve San FrancescoBazilakası vb. birçok yer bulunmaktadır.

Siena oldukça küçük bir şehir ve yürüyerek dolaşmak müthiş keyifli. Konaklamak için birbirinden çok alternatifi bulunmaktadır. İtalya’nın çok fazla turist çeken bölgelerinden biridir.

Dar sokakları ve birbirinden güzel tarihi yapılarıyla bu şehri gezmeye doyamayacaksınız.

 

KULESİYLE MEŞHUR PİSA