Önereceğim kitaplar

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Kitap okumasını istediğim gençlere bazı kitapları tavsiye etmek istiyorum.

Harry Potter ve FelsefeTaşı – J.K.Rowling

Hemen istisnasız bütün  dünya gençlerinin okduğu Harry Potter kitapları serisi çok önemlidir.
Dünya genelinde satış rekorları kıran serinin ilk kitabı Harry Potter ve FelsefeTaşı, birçok ödül aldı. Müthiş bir akıcılığı olan kitap sadece genç kesime değil, her yaştan okur kitlesine hitap ediyor.

Harry Potter ve FelsefeTaşı Kitabının Özeti
Kitabın kahramanı Harry Potter küçük yaşta ailesini kaybeden genç bir büyücüdür.Teyzesi ve eniştesiyle birlikte yaşayan Harry Potter, onlar tarafından peksevilmez ve kötü bir çocukluk dönemi geçirir. Bir gün Harry’e Hogwarts Cadılık Okulundan mektup gelir.Eniştesi Harry’nin mektubu okumasına izin vermez. Öte yandan bu mektupların arkası kesilmez, hatta bir gün evin her yerinde nmektup yağmaya başlar.Bunun üzerine eniştesi ailesini alarak, küçük bir adada yaşamaya karar verir. Bir gün  Hogwarts Cadılık Okulunun bekçisi dev gelir ve Harry’e her şeyi anlatır. Aslında anne ve babası bir kazada ölmemiş, karanlık büyücü Voldemort tarafından öldürülmüşlerdir. Harry’nin serüveni de bundan sonra başlar.


Gençlerle Başbaşa – Ali Fuad Başgil

Ali Fuad Başgil’in1949 yılında yayınlanan kitabı, içerdiği öğretici ve aydınlatıcı bilgiler sayesinde bir rehber görevi görüyor. Yazar bu kitabın tecrübesiz gençlere rehber olacağını belirtir. Öte yandan edebiyat eleştirmenleri, kitabın aslında hayat tecrübesi olmayan, hayattan öğrenmesi gereken daha çok şey olan tüm  insanlar için uygun olduğunu ifade ediyor. Öğrenmeye açık her yaştan insan bu kitabı keyifle okuyabilir. Yazarın kullandığı sade ve anlaşılır dil, kitaba ayrı bir lezzet katıyor.

Gençlerle Başbaşa Kitabının Özeti
Ders kitabı olacak kadar başarılı ve öğretici olan kitapta; çalışmak, dürüstlük, sevgi, saygı, aklın ve iradenin gücü gibi konulara değiniliyor. İki farklı genç modeli üzerinden ele alınan bu konular, okuyanın ufkunu açacak kadar etkili satırlar içeriyor. Gençlerin giderek yozlaştığı, birbirlere, hatta anne babalarına bile saygısızca davrandığı, teknolojik aletlerin ve internetin kölesi olduğu günümüz koşullarına baktığımızda, kitabın ne kadar doğru noktalara parmak bastığını görebilirsin. Sade ve öz bir anlatımı olan kitabı sadece gençler değil, aslında herkes okumalıdır.


Önereceğim kitaplar