Önereceğim kitaplar

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Kitap okumasını istediğim gençlere kitap tavsiyemi sürdürüyorum.

Anna Frank’ın Hatıra Defteri
Dünyada belki de en çok okunan kitap bu!
İnsanlara savaşın ne kadar kötü bir şey olduğunu anlatan bu kitap, yakın çağımızın en büyük savaşı hakkında da böylece fikir sahibi olunacağı için mutlaka okunmalı.

Anna Frank’ın Hatıra Defteri özeti
Anne Frank 12 Haziran 1942 ile 1 Ağustos 1944 arasında günlük tutmuştur.
Mektupları, radyoda sürgün olan Kültür ve Bilim Bakanı Bolkestein'in konuşmasını dinleyene kadar sadece kendine yazdı. Bolkestein, savaştan sonra Hollanda halkının Almanlardan gördüğü zulme şahitlik eden tüm belgelerin toplanıp yayınlanması gerektiğini söylüyordu. Örnek olarak da günlükleri veriyordu. Bu sözler Anne Frank'ı çok etkiledi ve savaştan sonra bir kitap çıkarmaya karar verdi. Günlükleri bu kitap için temel olacaktı.

Anne Frank Bergen Belsen kampında 1945 yılının Mart ayında 15 yaşında iken öldü. Aileden hayatta kalan tek kişi olan Otto Frank onun günlüğünü yayınladı. Anne Frank'ın Hatıra Defteri o zamandan beri dünyada en çok okunan kitaplardan biri oldu. Otuzun üzerinde dile çevrildi ve 16 milyon adet satıldı.


Üç Öykü Sabahattin Ali

Herşeyden evvel Sabahattin Ali, birçok edebiyat eleştirmeni tarafından Türkiye’nin en büyük yazarı olarak kabul ediliyor. Sabahattin Ali’nin herhangi bir kitabını okuyanlar genellikle daha sonra bütün eserlerini okuyorlar.

Üç Öykü Sabahattin Ali
Sabahattin Ali´nin üç güzel ama biraz hüzünlü öyküsü; Sırça Köşk, Arabalar Beş Kuruşa ve Ayran Sedat Girgin´in muhteşem çizimleriyle "Üç Öykü" de can buldu. Kitabı okurken bir kez daha düz yazı bir hikayeyi okumakla, hikayeye gerçekten can veren resimlerle okumak arasındaki farkı görerek anlayacaksın.
Hikayeler biraz hüzünlü ama hüzün de hayatımızın bir parçası değil mi? Sıcak evlerimizde güzel yemekler yiyip otururken çok farklı hayatların, çok zor deneyimlerin olduğunu bilmeleri gerek çocukların.

İlk Aşk – John Green

Gençlerin çok sevdiği bir yazar olan John Green’in bu duygusal kitabı 320 sayfadan oluşan kitap kurgu ve aşk romanı türünde. Sohbet havasında geçen kitabın akıcı ve anlaşılır dili çok kolay okunmasını sağlıyor. Ayrıca anlatılan hikayenin bazı yerlerinde hüzünlenip bazı yerlerinde tebessüm ederek bir çırpıda okuyup bitiriyorsun. Hafif ama seni düşündürmeye yönelten bir konusu olan kitap, macera dolu bir deneyim öyküsü anlatıyor.

İlk Aşk Kitabının Özeti
Romanın ana karakteri Colin oldukça zeki bir çocuktur. Katherine gibi bir sevgili hayal eder ve bunu başarabilmek için de birçok yol dener. 19 kez deneyip başarısız olduktan sonra, bu kez zekasıyla bir şeyler yapmaya çalışır. 19. Katherine ile de başarısız bir birliktelik yaşadıktan sonra, kendini sorgulamaya başlar. En yakın arkadaşı Hasan ile bir yolculuğa çıkar ve aynı zamanda mezar olan bir müzeye gelirler. Colin burada Lindsey adında bir kızla tanışır. İlginç olan ise Lindsey’in o güne kadar sadece bir tane sevgilisi olmuştur ve onun adı da Colin’dir. Lindsey 19 kez başarısız bir ilişki yaşayan Colin’e yardım etmek ister, bir süre sonra bu ikili arasında bir yakınlaşma olur. Aynı dönemde Lindsey’in sevgilisi olan Colin onu aldatır. Zamanlama o kadar muhteşem olmuştur ki Lindsey, Hasan ve Colin, daha önce neden başarısız ilişkiler yaşadığının formülünü bulur ve aynı zamanda Lindsey sevgilisinden ayrılır. Birlikte buldukları formülü kendi üzerlerinde denerler ve aralarında güzel bir ilişki başlar.

Önereceğim kitaplar