Bayramın ardından

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Gerek acı gerekse tatlı bir bayramı daha geride bıraktık. Bayrama daha günler kala başlıyor yoğunluk. İnsanlar gidecekleri yerlere daha çabuk varmak için hızlı bir şekilde araç kullanıyorlar. Ama bu durum bazen çok kötü sonuçlar doğurabiliyor. Neredeyse her bayram olduğu gibi ne yazık ki bu bayramda da talihsiz trafik kazaları, birçok kişinin yaralanmasına ve çoğu kişinin ölmesine neden oldu.  Bu yüzden bayram sevincinin, birçok yerde üzüntü ve kedere dönüştüğünü söyleyebiliriz maalesef.

Diğer yandan bayramlar çok güzel fırsatlar sunar insana. En çok da günlük rutin işlerin koşturmacası arasında zaman bulamayıp da arayamadıklarımızı hatırlatır bizlere. Bir kaynaşma ortamının oluşmasını sağlar.

Bayramlarda en çok sevinen kesim esnaflar oluyor genelde.  Bu bayram da yine tatil yerleri dolup taştı, otel rezervasyonları yüzde yüz doldu. Ama yine de bayramlar, sadece tatil amaçlı değerlendirilmemeli bence. Çünkü zaten bayramın en büyük amacı bir arada olabilmektir. Ben her bayram olduğu gibi bu bayramı da yine memleketimde geçirdim. Mevsimden dolayı sevimsiz bir sıcaklık vardı ama yine de sevdiklerimle bir arada olmanın mutluluğu vardı içimde.

Bayramlarımız hep sevinç ve neşe olsun. İyi dileklerle veda ediyoruz bu bayramı da. Birlik ve beraberlik içinde, daha nice güzel bayramlar geçirmek dileğiyle...

Bayramın ardından