FOX TV’de Bakan Başkanla, İsmail Küçükkaya

YAYINLAMA: 06 Kasım 2019 / 20.00 | GÜNCELLEME: 06 Kasım 2019 / 20.00

Dün sabah bir arkadaşımın, “FOX TV’de  İsmail’in ‘Çalar Saat’ine bir Gaziantepli çıkacakmış” ikazı üzerine hemen o kanalı açtım.

İsmail, Antep’ten bir konuğum var dedi ama kim olduğunu başta söylemedi. Haliyle merakla bekledim.

GBB Başkanı Fatma Şahin’in çıkacağına doğrusu pek ihtimal vermedim. Bu arada arkadaşlarımla telefonda tahmin yarışına girdik. Bir arkadaşım, “Sen belli ki ‘flip-flopping*’ İsmail’i tanımıyorsun! Bak görürsün Fatma Şahin çıkacak” dedi.

Gerçekten de Bakan Başkan kırmızı ceketi ve bütün cazibesi ile ekranda belirince ilginç bir söyleşi olacağını tahmin ederek pür dikkat kesildim. Kimbilir İsmail, Bakanımızı sorularıyla nasıl terletecek, diye de düşünmedim değil! Öyle ya, güncel o kadar yanıtlaması zor sorular vardı ki!..

 

Şahin, çok güzel konuşuyor. Akıcı üslubu, etkileyici ses tonu ile karşının sözünü kesmesine fırsat vermeden istediği mesajı maharetle veriyor. Bunun önemli bir yetenek olduğunun altını çizmem gerek!

 

Söylediklerinin bir kısmı ile mutabık değilim. Ama benim gibi içinde yaşayan ve gerçeklerle yüz yüze olanlar dışında, Türkiye’ye, hatta dünyaya hitap eden bir kanalda akıcı konuşmasını hayranlıkla dinleyenlerin çoğunlukta olduğunu tahmin etmek zor değil. Şahin, bu işi çok iyi biliyor, bana göre bir ‘erbab’.

 

Yerel yönetimler için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın bu yılın başında Belediyeler için açıkladığı manifestoda şöyle bir başlık vardı: Altyapı belediyeciliği yok! Akıllı belediyecilik var!

Şahin, bu vizyonu ortaya koyunca, belli ki İsmail de ilk kez duyduğu için akıllı belediyeciliğin ne olduğunu sordu! Kısıtlı zamanda Şahin, toplu taşımada eskiden para kullanılıyordu, şimdi kredi kartı kullanılıyor örneğini verdi. Aslında bu konuda zaman olsa söyleyeceği çok şey vardı!

 

Hemen itiraz edeceğinizi biliyorum, altyapı ne zaman tamamlandı ki!

Haklısınız, biraz yağmur yağınca tüneller doluyor, çukurlar göl oluyor! Her yeri su basıyor!

Bir de, toplu ulaşımı hala yerin altına alamayan kaç belediye kaldı modern dünyada!

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, manifestoda şunları da kesin ifade ve irade ile üstüne basa basa söylemişti:

 

Şehrin silüetini bozan, estetik değeri olmayan, kültür varlığımıza katkıda bulunmayan projelere kesinlikle izin vermeyeceğiz. Şehirlerimizi gayrimenkul odaklı zenginleşme aracı olmaktan çıkartıp, insanın kültürel ve ekonomik üretkenliğinden kaynaklanan katma değerle güçlenen mekânlar haline getireceğiz. Bir başka ifadeyle şehirlerimizin gayrimenkul rantıyla değil, geleceğe medeniyet mirasımız olarak bırakabileceğimiz iyilik, merhamet, kültür, sanat ürünü eserlerle değerlenmesini sağlayacağız.

 

Şahin, Gaziantep’in bir milyon dolarlık reklamını yaptı. Gastronomiyi ve turizmi o kadar güzel anlattı ki, dinleyenlerin  Gaziantep’i merak edeceklerini ve şehrimize geleceklerini tahmin ediyorum.

 

Ancak burada şunu da belirtmeliyim ki, Adana’da Portakal Çiçeği, Antakya’da ve diğer bazı şehirlerde yapılan festivaller bizimkinden daha zengin, daha görkemli oluyor. Daha çok ses getiriyor.

 

Bir de, ben hiç kırmızı baklava görmedim!

Baklavanın altın renginin üzerine Türk Bayrağı konmasının anlamını ve gerekçesini de çözemedim. Bayrağımızı neden yenecek bir tatlının üzerine boyayla resmediyoruz, bunun ne bir güzelliği ne de anlamı var!

 

flip-flopping*:Yanar döner

 

FOX TV’de Bakan Başkanla, İsmail Küçükkaya