Bir yıl daha geride kaldı

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Bugün 1 Ocak 2020. Ne kadar da çabuk geçiyor zaman. Acısıyla, tatlısıyla, sevinciyle, hüznüyle koskoca bir yılı daha ardımızda bıraktık. Olumlu olumsuz yaşadığımız ne varsa artık geride kaldı. Yeni umutlarla, yeni bir sayfa açmanın tam zamanı.

Yeni bir yıl demek, büyümek, olgunlaşmak demektir aynı zamanda. Daha çok öğrenmek, gelişmek demektir. İleriye doğru atacağımız sağlam adımlarımızın temeli demektir. Tüm anılarımız ile birlikte beklentilerimizin de gözümüzde canlanması demektir.

Yeni bir yıl, yeniden düşlemek ve bu düşleri gerçekleştirmek için yeni bir fırsat demektir.

Yeni bir yıl, yaşama açtığımız farklı bir pencere demektir. Yeni umutlar demektir…

Kısacası yepyeni bir başlangıç demektir.

Her yıl, geleceğe doğru ilerlemenin bir sonraki basamağıdır aslında. Çıktıkça basamakları bulunduğumuz yerden daha geniş açılarla bakarız yaşanmışlıklarımıza ve geniş açılarla baktıkça daha sağlam adımlar ile ilerleriz yürüdüğümüz yolda. Çünkü geleceğin yönünü, geçmişten ilham alarak belirleriz.

Madem yeni bir pencere açıyoruz hayata, o zaman bırakalım tüm olumsuzlukları ardımızda. Hiç yoktan ölmesin mesela insanlar, şiddet görmesin kadınlar veya açlıktan ölmesin çocuklar. Olmasın mesela bu yılda savaşlar…

Her gün televizyondan izlediğimiz, gazetelerden okuduğumuz veya radyodan dinlediklerimizden daha farklı şeyler izleyip, duyalım mesela.

Dilerim bu yıl, temizlenir nasır tutmuş kalpler, yok olup gider kafalardaki tüm kirli düşünceler, olumsuz faaliyetler. İnsanların daha insanca yaşayabileceği, huzur ve sevgi dolu bir yıl olmasını temenni ederim.

Bir yıl daha geride kaldı