Kuşların yaşam cennetiydi, cehennemleri oldu

YAYINLAMA: 15 Temmuz 2021 / 21.48 | GÜNCELLEME: 06 Ağustos 2021 / 18.01

Geçtiğimiz günlerde Tuz Gölü’nde binlerce flamingonun öldüğü haberi ile sarsıldık. Bir zamanların flamingo cenneti denilen gölde binlerce kuşun ölmesi gerçekten çok korkunç bir durum. Ve bu kuşların çoğu daha yeni yumurtadan çıkan yavrular. Doğaya taptaze bir canlılık katacaklardı belki de ama toplu ölümlerini izleyebildik öylece.

Binlerce kuş türü göçleri esnasında sulak alanlarda mola verir. Tuz Gölü de bu alanlardan biri. Bu göl zaten coğrafi konumuna bağlı olarak yaz aylarında çok kuruyor ama bu yıl daha yıkıcı bir su kaybı yaşandığı için maalesef binlerce kuşun ölümüne neden oldu

Gölün kurumasında her ne kadar bu yıl yaşanan kuraklığın etkisi olsa da yine ne yazık ki en büyük etken insanların göl sularını hunharca kullanmasıdır. Bir göl suyunun kilometrelerce aşağı doğru çekildiği görüldüğü halde hala tarımsal sulama gibi alanlarda kullanılması çok acımasızca. Gerek bizler gerekse de o sudan beslenen canlılar için çok ciddi ve üzerinde durulması gereken bir sorun bu. Üzülerek söylemeliyim ki böyle giderse bu gibi üzücü olaylarla daha çoooook karşılaşacağız. Umarım bir an önce acil önlem alınır ve canlıların bu şekilde toplu ölümlerinin önüne geçilir.

Kuşların yaşam cennetiydi, cehennemleri oldu