Kararsızlık öldürür

YAYINLAMA: 12 Ağustos 2021 / 21.46 | GÜNCELLEME: 12 Ağustos 2021 / 21.46

Günlük hayatta karşı karşıya kaldığımız bazı durumlarda hemen karar veremeyiz. Bazen çok basit bir olayda bile saatlerce düşündüğümüz olur. Mesela bugün ne yesem gibi basit bir soruya cevap vermemiz dahi çok zamanımızı alabiliyor. Hemen hemen hepimiz yaşamışızdır bu durumu. Ama “Hayatta verilen en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir” diye bir söz var. İşte bu çok doğru. Çünkü kararsızlık, insanı her açıdan çok yıpratan bir süreçtir…

Buna örnek güzel bir hikaye:

Bir gün bir profesör sınıfına girer ve öğrencilerine bana bir kutu ve bir fare bulun der. Öğrencileri merakla hemen getirirler hocaya istediklerini. Fareyi kutunun içine koyar ve sıkı sıkıya kapatır “bunu bir yere koyun ve 3 gün sonra getirin” der. Beklenen gün gelir profesör kutuyu açmadan sorar öğrencilerine, sizce bu fareye ne olmuştur?
Herkesin kararı ortaktır ”ölmüştür derler“ kutu açılır fare gerçekten ölmüştür!
Peki der profesör, “bu fareyi ne öldürmüştür?”
Kimi açlıktan, kimi havasızlıktan, kimi susuzluktan, kimisi de korkudan ölmüştür cevabını verir.
“Hayır” der profesör, “bu fareyi kararsızlık öldürmüştür!”
Kutunun içini gösterir öğrencilerine fare çıkmak için çabalamış ama nereden çıkması gerektiğine karar veremediği için her seferinde tam özgürlüğe ulaşacakken vazgeçip kutunun başka bir yerini denemiştir sonra başka bir yeri sonra başka bir yeri daha… Kutunun her yerini denediği için nefesini enerjisini zamanını tüketip ölmüştür. Kararsızlık öldürür!

Kararsızlık öldürür