Hayat güzel, kuşlar uçuyor…

YAYINLAMA: 11 Nisan 2022 / 13.28 | GÜNCELLEME: 11 Nisan 2022 / 13.28

Vay efendim o sözün orijinali öyle değil,  “hayat kısa kuşlar uçuyor…” diyenler olabilir. :) Güncelleyelim ne olur ki yani. Çok severim Cemal Süreya’yı da, şiirlerini de o ayrı. Fakat hayat kısa demiş ve henüz 59 yaşında iken vefat etmiş. Biz de “hayat güzel, kuşlar uçuyor” diyelim de güzel olsun!..

Bazen her şeyden sıkılıp “off amaaan ne fark eder?” diyoruz ya o öyle değil işte. Hem de nasıl fark eder. Hatta “fark etmez” ifadesi literatürden kalksın falan deyip iyice yükseleyim :))

Fark etmez diye düşündüğün ve söylemediğin her söz ya da yapmadığın her eylem bir enerji taşır. Ve o enerji aktif edildiğinde başka bir gerçeklik olur, aktif edilmediğindeyse başka bir gerçeklik. Şimdi burdan konuyu paralel evrenlere bağlarmışım :) yok yok tamam.. Kısaca ifade etmek gerekirse fark etmez diye yapmadığımız ya da yaptığımız her şey bambaşka sonuçlar yaratır. Demek ki neymiş? Fark edermiş.. Ne zaman? Her zaman. Nasıl olsa bir şey değişmez deyip kendine saklıyorsun ya asıl o zaman bir şey değişmiyor işte. Ya da her şey değişiyor.

İfade etme tembelliği diye de bir şey var… Ve bence bu dikkat edilmesi gereken, sağlıksız bir davranış biçimi. Tıkanıklıklar ve toksik durumlar oluşturabiliyor. Hele zamanı geçerse, ifade etsen de geçmiş olsun. Kartlar dağıtıldı, yeni oyun başladı.

Zaman demişken gökyüzünden önemli bir havadis vermek istiyorum. Mucizevi bir zaman diliminden geçiyoruz. Duymayan kalmasın :) 12 Nisan 2022’de Jupiter ve Neptün balık burcunda kavuşuyorlar. Bu kavuşum en son 1856 yılında olmuş. Bundan sonra da 2188 yılında olacakmış. Onu bu kadar önemli yapan ise hem şans bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter’in ve hem de hayallerin gezegeni Neptün’ün balık burcunun iki yöneticisi olmaları sebebiyle balıkta katbekat yücelmeleri. Bunun bize yararı ne derseniz, çok çok özetle söyleyeyim hem dünya çapında, kolektifte ve hem de kişisel dünyalarımızda her birimiz için, balıktan aldığımız etki miktarınca, hayal edilenlerin gerçek olması, büyük fırsatların önümüze gelmesi gibi anlamlar ifade ediyor. En uzak gezegen olan Neptün’ün en büyük gezegen olan Jüpiter’le balık burcunda kavuşmasını, en uzak hayalimizin hayal ettiğimizden daha da büyük biçimde nasip kısmet olması gibi de yorumlanabilir… Bazı astrologlar bu kavuşumu yıl boyu etkileri hissedilir şeklinde ifade ediyorlar. En yoğun etki Nisan’ın son iki haftası imiş. Ramazan ayı içinde olması da ayrı değerli. Hepimize şifa olsun dilerim ki…

Sevgiler, selamlar…

Hayat güzel, kuşlar uçuyor…