Manipülasyon

YAYINLAMA: 15 Haziran 2022 / 14.00 | GÜNCELLEME: 15 Haziran 2022 / 16.01

Bugün biraz manipülatif etkilerden söz etmek istiyorum. Bir çeşit hatırlatma diyelim..

Eminim her birimiz hayatımızın çeşitli dönemlerinde bu tür etkilere maruz kalmışızdır… Ya da kalmaktayız farkında bile olmadan… Emek verdiğiniz değer verdiğiniz ve inşa ettiğiniz bir takım konularda bazı insanlar kıskançlık enerjisi çalıştırarak ya da kendi özdeğer eksiklikleriyle baş edemeyerek önünüze sizin algınızı bozacak sözler ya da eylemlerle bir takım suni gündemler getirirler.. ve siz farkında olmazsanız enerjinizi düşürüp sizi aşağı çekerek olayları kendi istedikleri yöne kendi istek ve ihtiyaçlarına göre yönlendirirler. Siz ne olduğunu bile anlamadan kendinizi onların istediği gibi hareket etmiş bulursunuz.

Durumun farkına varmak tek çözümdür. Ancak bazen farketmeniz yeterli olmaz. Kendinizi korumaya almanız da gerekir.

Manipülasyon ne yazık ki siyah enerjilerin aktif ettiği bir eylemdir. Manipülasyonu yapan dahi çoğu zaman neyin içinde olduğunun bilincinde değildir. Tek amacı vardır o da arzu ettiğini almak.

Burada benim dikkat çekmek istediğim konu manipülasyonu yapan da manipülasyona maruz kalan da mağdur olmaktadır hakikatte. Manipülasyona maruz kalan emek verdiğinin elinden alınması ile yüzleşirken manipülasyonu yapan kendi kuyusunu kazmakta ve karma yaratmaktadır. Kısa vadede manipülasyonu yapan amacına ulaşmış gibi görünse de uzun vadede kazanan emek veren olacaktır. Çünkü her şey enerjidir ve enerji yok olmaz. Değişir ve dönüşür. Eğer siz pozitif bir şeyler, bir değer ürettiyseniz bunu birinin gelip sizden  alması mümkün değildir. Mevlana’nın dediği gibi “ üzülme! kaybettiğin her şey başka bir surette sana geri dönecektir”.

Uyanık olmak ve farkındalık geliştirmek, değer verdiğiniz ve değer ürettiğiniz konularda manipülasyona maruz kalma ihtimalini göz önünde bulundurmak ve korumaya almak hem kendime hem de sizlere naçizane tavsiyemdir…

Sevgiler ve selamlarımla….

Manipülasyon