Yıldızı parlayanlar; Mimar Hilmi Bilge

YAYINLAMA: 23 Haziran 2022 / 19.23 | GÜNCELLEME: 23 Haziran 2022 / 19.55

Ne zamandı ne vesileyle hatırlamıyorum instagramda takibe aldım onu. Nasıl renkli nasıl pozitif enerji dolu ve ne kadar da yetenekli. Kendi renkli dünyasını cömertçe paylaşmayı seçen genç bir mimar…

Babası ile yıllardır tanışırız. Şehrimizin kıymetli esnaflarından Sarper Aydınlatma’nın sahibi Murat Bilge. Fakat oğlu Hilmi Bilge ile hiçbir vesileyle yollarımız kesişmemişti. Murat beyden rica ettim ve sağ olsunlar tüm centilmenlikleri ile ofise davet ettiler…

Orada bir başarı hikayesi görüyordum ve bunun izini sürdüm. Hem kendi merakımı gidermek ve hem de bu başarının sırrını keşfedip sizlerle paylaşmak istedim.

Karşımda tam da tahmin ettiğim üzere özsevgisi özsaygısı ve hayata dair farkındalığı yüksek bir genç adam duruyordu. Bunu, konuşurken seçtiği kelimelerden, davranışlarındaki nezaketinden, yaptıklarını ve yapmak istediklerini anlatırken ki özgüveninden, ne istediğini bilen tavrından ve hem kendisine ve hem de çevresindeki her şeye gösterdiği özenden açıkça görebilmek mümkündü.

HB… Hilmi Bilge logosu bana “hayat bilgisi” dersini çağrıştırdı dediğimde biraz keyfi kaçar gibi olsa da yine tekrarlıyorum ve şöyle revize ediyorum.. HB.. Hayatın Bilge’si.. :)

Ofisin her köşesinde ruhundan ya da anılarından bir parça, bir iz duruyordu. Çeşitli objeler, tablolar ya da değer verdiği emek verdiği insanlardan gelmiş el yapımı kişiye özel hediyeler. Onları bir gün bir Hilmi Bilge Müzesi ya da Vakfı açarak sergilemek gibi bir hayali de var…

Ofis çalışanları ve özellikle Mimar Tansu Tataroğlu da belli ki huzur ve keyifle çalışıyorlar. Değer görüyorlar ve bu sayede işlerine de değer veriyorlar. Başarının bir sırrı da mutlu bir ekip gibi. Hilmi ve Tansu’yu simgeleyen kız ve erkek formundaki kırlentler ofisteki en hoş ve ince parçalardan…

Elbette başarılı, esnaf bir babanın oğlu olmak gibi bir avantajı da yaşıyor Hilmi Bilge. Fakat hepsi bu kadar değil. Bahsettiği kadarıyla atalardan gelen akademik birikim de var. Kültür nesilden nesile genlerle aktarılan bir olgu. Örneğin üniversite mezunu bir anneannenin torunu ile ilkokul mezunu bir anneannenin torunu hayata aynı yerden başlamıyor.

Bunun yanında vizyonunun genişliğindeki bir diğer etken ise Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk dersleri almış olması. Sanatın değerinin oldukça farkında ve bunu tasarımlarına zerafetle yansıtmayı başarıyor.

Projelerinde ya dostlarıyla çalışmış ya da çalıştığı insanlarla dostluklar kurmuş. Çalışmalarında gösterdiği özeni insan ilişkilerinde de gösteriyor. Ayrıca verdiği hizmeti mimari alan ile sınırlandırmıyor aynı zamanda müşterisinin ihtiyacına göre firma kimliğine yönelik tasarımsal katkılar da sunuyor ve bunu talep edilmeden yapıyor.

Yaşının ve sosyal çevresinin avantajlarını sonuna kadar kullanmayı becerebiliyor. Buna kendi yeteneklerini de eklediğinde başarılı projelere imza atıyor olması kaçınılmaz olmuş. Sosyal medyayı özgürce ve akıllıca kullanıyor. Nitelikli ve özenli paylaşımlarıyla çok sayıda takipçi kazanmış. Bu sayede güçlü firmalarla işbirliği yapma şansı bulmuş.

Kanımca şu an mesleğinin en verimli sürecini yaşıyor ve kendisi de bunun farkında. İleride ise dekorasyonu aktif ve değişken yapıda bir parti evi veya bir çeşit organizasyon işi yapmak gibi bir hayali var.

Gazi şehrimize varlığıyla değer katan kıymetli meslektaşım Hilmi Bilge’yi tebrik ediyorum. Hayallerini yaşama geçirebilsin, başarıları daim olsun ve yıldızı parlasın…

Sevgiler, selamlar…

Yıldızı parlayanlar; Mimar Hilmi Bilge