Yıldızı parlayanlar; İzel Babayiğit Kasap “İzellikmua”…

YAYINLAMA: 05 Temmuz 2022 / 19.17 | GÜNCELLEME: 05 Temmuz 2022 / 19.17

Bugün yine bir başarı hikayesi ile geldim. Gazi şehrimin hanımlarına sihirli dokunuşlarıyla güzellikler katan makyaj sanatçısı İzel…

İlk bakışta dikkatimi çeken özelliği güçlü bir iletişim yeteneğine sahip oluşu. Yürüdüğü yolu ve hayallerini ışıl ışıl gözleriyle bir solukta anlatırken bana onu keyifle dinlemek kaldı…

Hem lise eğitimini iletişim alanında almış ve hem de üniversite eğitimini İstanbul’da bir vakıf üniversitesinin iletişim fakültesi sinema televizyon bölümünde tamamlamış. Mezun olduktan hemen sonra eşi Resul bey ile evlenip Gaziantep’e yerleşmişler.

Şehre ve yeni çevreye adapte olma sürecini kısa sürede atlatıp özel bir hastanede iletişim alanında işe başlamış İzel. Üç yıl kadar başarı ile yürütmüş de bu işi. Fakat son bir yılı, içindeki enerji onu durdurmamış olsa gerek özel günlerinde hanımlara makyaj yapmaya başlamış profesyonel olarak. Malzemeler satın almış ve bir makyaj valizi ile özel hizmet vermeye başlamış. Bir süre ek gelir için yaptığı bu iş onu mevcut işi arasında bir seçim yapmaya zorladığında ise makyajı seçmiş. Tam bu aşamada pandemi sürecinin başlamasıyla davetler düğünler de iptal olunca işsiz kalmış İzel. Sonra yeniden iletişim alanında kendine şans vermiş ve organizede bazı işletmelerin halkla ilişkiler sorumlusu olarak yoluna devam etmiş. Düğünler davetler yeniden yoğunlaşınca orayı da bırakmış ve nihayet makyaj işine kanalize olmayı seçmiş.

Makyaj konusunda eğitim almadığını duyunca şaşkınlığımı gizleyemedim doğrusu. Başlarda sadece kendine makyaj yaparak instagram sayfasında paylaşıyor ve influencer olma hayalleri kuruyormuş. Tüm bu süreçte sosyal medyayı kullanarak yeteneklerini paylaşmaya hep devam etmiş. Bir gün bir arkadaşının teklifi üzerine bir başkasına makyaj yapma fırsatı bulmuş. Ve bu adım onun hikayesinde bir dönüm noktası olmuş. Üstün yeteneğiyle kısa sürede adını cemiyette duyurmayı başarmış ve haklı bir popülerlik elde etmiş.

Yakaladığı şans asla tesadüf değil ancak bu bir yana hem yeteneğinin hem de olgunluğunun ekmeğini yiyor. Şımarıklık şöyle dursun daha iyi neler yapabilirimin peşinde. Çalıştığı kitlenin beklentilerine her yönden cevap vermeye çalışıyor.  Emek emek yapılandırmış her şeyi. Tepeden inme bir sermaye ile lüks bir mekan açıp başına geçmemiş. Kiraladığı villanın alt katını dekore ettirmiş işyeri olarak kullanıyor… üst katı ise eşiyle birlikte oturduğu evi olarak düzenlemiş. İşyerinin tasarımında Mimar Hilmi Bilge ile çalışmış. Çok da başarılı bir seçim olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Sonraki ilk adımının üst katı da işyeri olarak kullanıma açmak olduğunu söylüyor.

Kendi adını markalaştırmak ve dünya çapında bir makyaj sanatçısı olmak gelecek hayallerinden bazıları. Makyaj ve iletişimi birleştireceği bir yüksek lisans çalışması da hedefleri arasında. Hatta bu alanda seminerler verebilmek ve öğrenciler yetiştirebilmek de istiyor.

Gelin adaylarının sadece makyajlarını yapmak ile yetinmediğini anlattı. Düğünden önceki süreçte onlarla mutlaka sohbet ettiğini, tanımaya çalıştığını anlattı. Belli ki onların tenine dokunmadan önce ruhlarına dokunmak da istiyordu. Ve bunu içsel bir duyguyla yapıyordu. Böyle bir bağ mimaride de önemsenir. Büyük mimarlar müşterilerine örneğin bir konut tasarımı yapmadan önce evlerinde birkaç gün kalarak birlikte vakit geçirmek ve onların yaşam tarzlarını yakından gözlemlemek isterler. Bu yaklaşımı biraz da buna benzettim. Ve bir kez daha tebrik ettim.

İzel’in beş yıl gibi kısa bir süre içinde ilerlemesinin hikayesi kısaca böyle arkadaşlar. Bu arada babasının Adana’nın gözde kuaförlerinden biri olması İzel’in başarısının temelleri hakkında fikir veren önemli bir kaynak. Çocukluğunun geçtiği ortam, kişisel yetenekleri, zekası, aldığı eğitimler ve içsel ışığı ile birleşince şehrimin kadınlarının kapısında kuyruk olduğu bir güzellik, namı diğer İzellikmua doğmuş.. ;)

İzel bu alanda çalışmak isteyenler için iki günlük ve toplam 12 saatlik eğitimler veriyor. Bu eğitimler şu an 10.000 TL değerinde. Ayrıca kendi kendine makyaj yapmak için eğitim almak isteyenler de 400-500 TL gibi rakamlara düzenlediği workshoplara katılabiliyorlar. İnsanın kendi içindeki ışıltıyı çevresine yayması kadar hoş bir şey olamaz herhalde. Şehrimizin önde gelen kuaförlerinden bazıları da kendi ekiplerine İzel’den dersler aldırmışlar.

İzel çalışma arkadaşlarını da makyaj eğitimi verdiği, farklı alanlarda üniversite eğitimi almış yetenekli ve istekli insanlardan seçmiş. Hep dediğim gibi iyi bir ekip başarının parçası.

Onunla tanışmak benim için büyük keyif oldu. Gazi şehrimize hoş gelmiş, iyi ki gelmiş İzel. Gözlerinin içinden saçlarının ucuna pırıl pırıl bu genç kadının başarıları daim olsun, hayalleri gerçek olsun, yıldızı parlasın…

Sevgiler, selamlar…

Yıldızı parlayanlar; İzel Babayiğit Kasap “İzellikmua”…