Yıldızı parlayanlar; Şeyda Şişli…

YAYINLAMA: 17 Temmuz 2022 / 18.41 | GÜNCELLEME: 18 Temmuz 2022 / 12.54

Yıldızı parlayanlar köşemde bugün, başarılı bir gayrimenkul danışmanı hanımefendiyi sizlere anlatıyor olacağım arkadaşlar…

Şeyda hanım liseyi meslek lisesinde bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi bilgisayar programcılığı bölümünü kazanmış. Hayalim silikon vadisinde çalışmaktı diye gülümseyerek anlattı. Fakat ailesi onun şehir dışında okumasına izin vermediğinden bu hayali yarım kalmış. Sonra Anadolu Üniversitesi işletme bölümünü açıktan okumaya başlamış ve tamamlamış. Aynı anda muhasebe alanında çeşitli kurumlarda çalışmaya da başlamış. 17 yaşında iş hayatına girmiş aslında. Çalışkanlığı sayesinde güçlü kurumsal firmaların muhasebe müdürlüğüne kadar yükselmiş. 10 yıl kadar Hilton otelinde muhasebe müdürlüğü yaptıktan sonra çeşitli sebeplerle işten ayrılmış.

Ayrıldıktan sonra oturdum düşündüm diyor. 7 yıllık evliyim ve bir çocuk annesiyim. Daha esnek çalışma saatleri olan ve kendi işimin patronu olabileceğim bir işim olmalıydı artık. Ve bu düşünceler onun yolunu ticaret odasının düzenlediği gayrimenkul danışmanlığı eğitimlerine götürmüş.

Eğitimler, sertifikalar totalde bir yıl gibi bir zaman almış. Bu süreçte çevresi tarafından eleştiriler aldığını da üzülerek anlattı. “Aa Şeyda sana yakıştı mı? Emlakçı mı oldun şimdi sen?” gibi. Hepsine kulak tıkadım ve yoluma devam ettim diyor. İnsanların bu sektöre bakış açısındaki önyargıları doğal karşılıyor. Çünkü suistimale açık bir sektör ve uzmanlaşmaya ihtiyaç var.

Eğitimler sırasında ona hocalık da yapan 3 bay group kurucularından yani 3 bay’dan biri olan Deniz Örs beyefendinin dikkatini çekmiş Şeyma Şişli. Ondan aldığı iş ortaklığı teklifi kariyer hayatında yeni bir dönemin de başlangıcı olmuş.

3 bay gayrimenkul, 3 emlak brokerı ve 20 iş ortağının iş birliğinden oluşan güçlü bir yapı. Ve bugün Şeyda Hanım, o iş ortaklarından biri.

O, yeni nesil bir gayrimenkul danışmanı.

Piyasaların çılgın fiyatları ve durgunluğu hepimizce malum. Bu nedenle şimdiki süreçte fiyatları alıcının belirlediğini ve alıcıların büyük kısmını da yabancı uyruklu vatandaşların oluşturduğunu anlattı.

Şeyda hanımla sohbet ederken onun başarısının izini sürmekteydim. Ona dedim ki burcunuz ne? “Yengeç” dedi şaşkın bir ifadeyle. Dedim yengeç okey fakat hepsi bu olamaz. Çünkü sizde yoğun bir toprak etkisi var. Bir ağırlık, bir disiplin, bir özen… Bir oğlak, boğa ya da başaksınız siz. “yükseleniniz ne acaba?” dedim. Bilmiyorum ama ben de merak ettim şimdi hemen bakmak istiyorum dedi :).. Telefonundan beraber baktık. Ve bingo!… O bir başaktı. O titizlik, o çalışkanlık, o duruş.. şimdi anlaşıldı dedim. Bazı şeyler tesadüf değil.

Uzun yıllar masa başı mesaiden sonra işini çok sevmiş Şeyda hanım. Elbette işini sevmek ve keyif almak, başarının olmazsa olmazı. Sevmek, istemek ve özen göstermek eşittir başarı!…

Bana, bir kadın olarak da, bu sektörde fark yaratmak istediğini uzun uzun anlattı. Bir gün işi gereği gittiği bir kiralık dairede kiracı hanımın ağlıyor olması sebebiyle portföy hazırlamadığından duygulanarak söz etti. Kadın olmanın verdiği hassasiyet ve koruma içgüdüsü öne çıkmış olmalı. Biraz da belki bu tür nedenlerle gelir seviyesi yüksek bir kitle ile çalışmayı daha çok tercih ediyor.

İşinde yükselmek ve adını daha da parlatmak birincil hedefi Şeyda hanımın. Hayalleri arasında ise benim uzmanlık alanıma göz kırpan bir şeyler varmış meğer. Yani şöyle ki; dekorasyona ihtiyacı olan yapıları satın alıp dekore edip satmak şeklinde. Açıkçası bu benim Şeyda hanımdan beklemediğim bir hayaldi. :) Fakat hayalci olmak öyle güzel ve değerli ki. Hatta inanıyorum ki bu dünyayı geliştirenler ve değiştirenler tam da onlar, yani hayalciler…

Bana dedi ki TLC kanalında izlediğimiz mimari programlar var ya hani her programda bir mekan düzenlemesi yapıyorlar, şahane şeyler çıkıyor ben bayılıyorum onlara. Neden öyle bir şey yapmıyorsunuz?.. :)) Artık emin olmuştum Şeyda hanım ender rastladığım büyük bir hayalciydi. :) Yani ben ülkenin en iyi mimarlık fakültelerinden birinde okumuş yüksek lisansını tamamlamış, doktora süreci devam eden ve 16 yıl boyunca çok sayıda mimari projede imzası olan çok sayıda villalar, villa dekorasyonu işleri vs. yapan  bir mimar olarak böyle bir düşünceyi zihnimden bile geçirmemiştim. Şeyda hanım beni, kendi hayallerimin sığlığı ile yüzleştirdi. :)

Öngörüm şu ki Şeyda hanımın yolu çok açık. Kalbi çok güzel. Onun, başarıları daim, şansı açık, hayalleri gerçek olsun, yıldızı parlasın…

Sevgiler, selamlar…

Yıldızı parlayanlar; Şeyda Şişli…