İsimlerin önemi…

YAYINLAMA: 01 Ağustos 2022 / 14.16 | GÜNCELLEME: 01 Ağustos 2022 / 17.28

Bugün size isimlerin kaderi nasıl etkilediği ile ilgili düşüncelerimi yazmak istedim arkadaşlar.

İsmim sorulduğunda çoğunlukla şu tepkiyle karşılaşırım. “Aaa çok değişik anlamı ne?” Ben de çoğunlukla anlamını açıklamak yerine ne şekilde konulduğunu anlatırım. Elif Akşen annemin ve babamın isimlerinin harflerinin yer değiştirmesi ile oluşuyor.

Yani AKif ve ŞENel=elif ve AKŞEN.

Ve genelde de “aaa ne kadar orijinalmiş” tepkisi ile karşılaşırım. Fakat aslında Elif adım nüfusta yoktur. Yani göbek isim gibi. Yani gerçekte ben Akşen… ve bu kadarıyla da yeterince orijinal ve özgün :)…

Daha önceleri hiç kullanmadığım halde hayatımın son 7-8 yılında Elif ismini de kullandım. Özellikle sosyal medyada. Ve bu süreç ömrümde geçirdiğim pek çok alanda belki de en sıkıntılı ve sancılı aynı zamanda da büyütücü süreçti. Ve bugün sizlerin de şahitliğinde kendi gerçekliğime dönme kararı aldım. Elif’i siliyorum. Adı Elif olan dostlarım bana kızmasınlar. Her isim herkeste aynı enerjiyi çalıştırmayabiliyor. Yani benim adımın yanında Elif olmuyor diyelim. Tadımı kaçırıyor. Bu net.

Akşen adının anlamına gelince açık anlamı “beyaz ve neşe içinde olan”… annemin tabiri ile de “alnı ak gönlü şen” :)… ve benim yorumum ise “zihni berrak ve kalbi neşe içinde olan” anlamında.

İnanıyorum ve gözlemliyorum ki insanlar ve hatta hayvanlar dahil onlara verilen ismi yaşatıyorlar ve deneyimliyorlar. Belki de onun enerjisini taşıyorlar ve yoğun olarak yaşıyorlar. Hani bir şeyi 40 kere söylersen olurmuş derler ya. Defalarca ve defalarca ömrümüz süresince en çok maruz kaldığımız kelimedir ismimiz. Bu nedenle anlamı ve bize yüklediği enerji çok ön planda oluyor.

İsimlerimizin daha biz anne karnına düşmeden bize verildiğine dair bir yazı okumuştum. Bilemiyorum ama tesadüf olmadığından eminim. Hayatta hiçbir şeyin tesadüf olmadığı gibi.

Kendi hayatımla ilgili yaşadığım bu aydınlanmayı sizlere ilham olması ve  farkındalık yaratması adına paylaşmak istedim.

Elif geleneksel bir isim ve belki de atalarımdan gelen bir takım blokajları ya da negatif enerjileri de taşıyan bir isim. Ve ben artık onun bana değer katan, güçlendiren, büyüten enerjisini kendime alıyor beni aşağı çeken, karanlığa düşüren taraflarını sizlerin de şahitliğinde sonsuzluğa uğurluyorum.

Kendimi Akşen’in özgünlüğüne, yeniliğine ve neşesine bırakıyorum.. :)

Selam ve sevgilerle…

İsimlerin önemi…