Özsaygı

YAYINLAMA: 03 Ağustos 2022 / 13.47 | GÜNCELLEME: 03 Ağustos 2022 / 13.47

Bu ara buna taktım

Mesela birine mesaj atıyorum bana görüldü atıyor ve cevap yazmıyor ya da çok sonra yazıyor bu nedir böyle acaba?…

Yani bana diyor ki aslında bana güvenme. Ben yanar dönerim. İşim düşerse seni ararım konuşuruz. Tehey tehey oldu bebeğim. Sensin. :)

Bu durumun arka planında daha farklı gerekçeler de olabilir tabi ama gerçek şu ki bunun adı saygısızlık. Yani bana diyor ki benim kendime saygım yok. İletişim özürlüyüm bunu bil ve dikkat et. Tamamdır okey dikkat ederim.

Burada bir hata yok aslında. Samimiyetsizliğin somutlaşmış hali var. Bir özür gerektirir. O özür dilenmezse de üstü çizilir. Şahsen ben profesyonelce çizerim ;)

Özsaygısı eksik insanlar genellikle bu şekilde hareket ediyorlar. Özsaygı karşı tarafa da saygıyı otomotik getiriyor. Ve hatta özsaygı saygısızlığa tahammül de ettirmiyor.

Tahammül ihmal kökünden o da hamal kökünden bir kelime. Yani yük taşıyan. Sen bana hangi yükü taşıtabileceğini sanıyorsun ki derim ben ona. Net.

Karşılığı olmayan bir tahammül yük taşımaktan başka şey değil. Farkında olmak lazım. Benim yükümü almayan biri için sineğin kanadını taşımam. Hakkımı da helal etmem.

Hiçbir şey sebepsiz değil. Temizlik yapmak lazım. Geçen gün instagramı açtım benim takip ettiğim ama beni takip etmek gereği duymayan kim var kim yok sildim. Kim olduğunun bir önemi yok. Bana değer göstermeyenle bir işim de yok. Oh mis.. hafifledim.. tavsiye ederim. Totosu havada duranlar bi uzak olsunlar… varlığı bir anlam ifade etmeyenin yokluğu da hissedilmez. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Gibi gibi…

Öbür türlü ne oluyor söyleyeyim. Denge kaçıyor. Enerjinizi bozuyorlar ve gereksiz yük oluyorlar. Oysa öyle insanlar var ki hayatta. Değer katan değer bilen ve kendi değerlerinin de farkında olan güzeller. Sevgi ve selamı hak eden sadece onlar…

Sevgiler, selamlar…

Özsaygı