İkiz alev, dual ruhlar ve ruh eşleri…

YAYINLAMA: 16 Ağustos 2022 / 19.58 | GÜNCELLEME: 16 Ağustos 2022 / 19.58

Ruh eşi kavramı kollektif bilinçte oldukça bilinirliği artmış bir konu. İkiz alev ve dual ruhlar ise daha az biliniyor. Bu konuda kısa bir bilgilendirme yazısı paylaşıyor olacağım…

Ruh eşleri her insan için çok sayıdadır. Yani bir tane ruh eşimiz yok. Çok sayıda ruh eşimiz var. Ve hayat içinde bizlerin yolculuğunda özellikle dönüm noktalarına vesile olan, aynı ruh ailesinden olduğumuza inanılan ruhlardır bunlar. Annemiz, babamız, atalarımız, kardeşlerimiz, dostlarımız, düşmanlarımız, eşlerimiz, partnerlerimiz, çocuklarımız ve hatta yakın temasta olduğumuz hemen herkes, hepsi ruh eşlerimizdir.

Ruh eşleri, diğer insanlardan farklı olarak hayatımıza bizzat etki ederler. Bu etkiyi olumlu da olumsuz da hissedebiliriz. Her iki koşulda da bizi ilerletmeleri ve yükseltmeleri söz konusudur. Mutlulukla ya da acıyla. İlla ki sonuç bizi büyütmektedir…

İkiz alev ve dual ruhlar ise tekamülüne yalnız veya ruh eşleri ile devam eden çoğunluğun aksine ikiz ya da dual ruhu ile yürüyenlerdir. İkiz alevleri, tek yumurta ikizleri, dual ruhları ise çift yumurta ikizleri gibi düşünebilirsiniz. Ruhsal anlamda :)…

İkiz alevler de dual ruhlar da çok özel ve güçlü ruhlardır. Eğer ikiz alev ya da dual ruh iseniz tek bir tane ikiz aleviniz ya da dual ruhunuz vardır.

Özellikle sanat yeteneklerinin ve toplumda iz bırakan işler yapmış olanların ikiz alev ya da dual ruh yolculuğu yaşamış ruhlar olduğu söylenir. Michelangelo ya da da Vinci gibi.

Böylesi büyük eserler bırakmaları biraz da yaşadıkları hayatın zorluklarından ve içlerindeki yüksek enerjinin dışavurumundan kaynaklanıyor olduğunu düşünüyorum.

İkiz alevler ve dual ruhların bölünmüş, diğer yarısını kaybetmiş ruhlar olduğuna inanılır. Bu nedenle zorlu aşk hikayeleri vardır. Defalarca sınanan ya da hayat dersleri ile dolu hikayeler. Ve çoğu zaman böyle bir yolculukta olduklarının farkında bile olmadan mücadele içinde yaşarlar. Ne aradıklarını bile bilemeden…

İkiz alevler dual ruhlardan farklı olarak birbirlerine aynı enerjiyi yansıtırlar. Yani çoğunlukla benzer hayat deneyimlerinden geçerler. Tek bir ruhun iki ayrı bedende yaşıyor olması gibi.

Dual ruhlar ise birbirine zıt enerji yansıtırlar. Yani biri düştüğünde diğeri yüksektir ve birleşerek dengelenirler. İkiz alevler ise birleşerek güçlenirler. Bir çeşit koalisyon, bir çeşit güç birliği gibi. Bu nedenle ikiz alevler dual ruhlardan da güçlüdür.

Tüm bunlar elbette bilimsel veriler değil. Bir takım mitolojik inanışlar diyebiliriz. İnanmak ya da inanmamak özgür irade. Ve fakat bunlara inanan ve inandığını da yaşayan insanlar tanıyorum.

İnanç büyük bir güç. “Güç” kelimesi de çok özel. Hem kuvvet ve hem de zorluk anlamında. Yani inanç hem kuvvet hem de zorluk olabiliyor.

Dolayısıyla neye inandığımıza çok dikkat etmek gerekiyor. Çünkü inandığımız şeyleri hayatımızda var ediyoruz. Somut olarak. Tam da bu nedenle şunu hatırlatmak istiyorum. Her gördüğümüze ya da duyduğumuza inanmak değil aslolan “kendimize inanmak”…

Selam ve sevgilerle…

İkiz alev, dual ruhlar ve ruh eşleri…