Kendimiz olmak…

YAYINLAMA: 18 Ağustos 2022 / 15.10 | GÜNCELLEME: 18 Ağustos 2022 / 15.10

Son dönemde gündem olan bir konudan bahsetmek istiyorum bugün arkadaşlar.

Aile dizimi…

Netflix’te yayınlanmaya başlayan bir dizi ile gündeme geldi konu. Dizinin adı “Zeytin Ağacı”.

Netflix’i kapattırdığım için diziyi izlemedim fakat aile dizimi hakkında birkaç bir şey yazmak istedim.

Aile dizimini, atalardan bize kadar gelen bir takım duygu durumları, yanlış inanç kalıpları ya da karmaların hayat kalitemizi düşürmesi ve bunlardan kurtulmamıza yardımcı olan bir takım çalışmalar bütünü şeklinde özetleyebilirim.

Küçük bir örnek vermem gerekirse mesela diyelim anneannenizin yaşadığı bir olay onda bir eziklik, bir üzüntü yaratmış olsun. Bu duygu genler yoluyla annenize ve ondan da size aktarılıyor. Ve siz hiç böyle bir olay yaşamamış dahi olsanız bu duygu sizinle beraber yaşamaya devam ediyor. Bu eziklik ve dramı yaşayan insanın refleksleriyle hareket ediyorsunuz. Ta ki bir uzman yardımı ya da kendi bilincinizle bu durumu farkedip, bu duygunun size ait bir duygu olmadığını anlayıp, zihninizde onun oluştuğu yere gidip onu ordan temizleyinceye kadar. Çoğunlukla ağlayarak gerçekleşen seanslar oluyor. Ve size ait olmayan bu duygunun esaretinden kurtuluyorsunuz.

Tuna Tüner’den önceki bir yazımda söz etmiştim. Okuyanlar hatırlayacaktır. Onun aile dizimi hakkında yoğun çalışmaları var. İlgilenenlere YouTube videolarını izlemelerini önerebilirim. Geçen gün bir videosuna denk geldim. Diyor ki bir kadın avukatla çalışıyoruz. Kadının şikayeti şu. “ Ben çok yetenekli bir avukat olmama rağmen meslektaşlarım gibi para kazanamıyorum.” Ona dedim ki diyor “ailede bir haksızlık yapan var mı?” Avukat kadın “var” diyor. “Dedem anneannemi tüfekle vurdu ve nüfuzunu kullanarak hiç ceza almadı.” Tuna Tüner “işte bu” diyor. Dedenizin anneannenize yaşattığı haksızlığın bedelini yaşıyorsunuz. Torun kadın, avukat oluyor ve özellikle kadın hakları konusunda çalışıyor ve doğru dürüst para kazanamıyor. Durum tespitinin ardından kadın bu durumdan çıkmayı başarıyor. Kendisine ait olmayan bu günahın bedelini ödemekten kurtuluyor.

Aile dizimi hakkında bilgi sahibi olmayanların bu örneklerle biraz fikir sahibi olabildiğini düşünüyorum.

Aradığımız bir hazine var mı bilmiyorum ama hak ettiğimiz bir hazine var. Kendimiz olmak. Kendi gerçeğimizi konuşmak. Kendimizi yaşamak. Neyi neden yaşadığımızı anlamak. Bu gezegende sayılı günümüz olduğunu hatırlamak ve hiçbir şeyden korkmamak.

Selam ve sevgiyle…

Kendimiz olmak…