Teslimiyet…

YAYINLAMA: 08 Eylül 2022 / 18.57 | GÜNCELLEME: 08 Eylül 2022 / 18.57

Yaşadığınız olaylardan ötürü mü içinde bulunduğunuz duygu durumundasınız yoksa bu duygu durumuna girmeniz için mi bu olayları yaşadınız?… Yaşamda gelişen olaylar çok perspektiflidir. Bir çok açıdan baktığımızda farklı şeyler keşfederiz…

Ruhun büyüme yolculuğunda başına türlü türlü olaylar gelir ve böyle oldu diye de sisteme küsülmez… Çünkü o bizi zor bir yola sokuyorsa orda alınacak bir ödül vardır. Nasıl görünürse görünsün. Bu nedenle kontrol edemediğimiz, bizim dışımızda gelişen olaylar bize sisteme güvenmeyi ve teslimiyeti öğretir ve ödülü de özgürleşmektir. Yani bizi ruhsal olarak ilmek ilmek işleyen bir sistemin içindeyiz arkadaşlar…

10 Eylül 2022’de gökyüzünde bir balık dolunayı gerçekleşiyor. Ve Balık dolunayı, tamamlanma enerjisi getiriyor. Ruhsal alanlarımızda büyümeyi tetikliyor. Dişil, bilge ve neptünyendir balık. Yani Neptün gezegeni gibi uzak ve flu bir enerji. Huzursuz ve endişeli olabiliriz. Önümüzü net göremiyor olabiliriz. Belirsizlik ve eylemsizlik aktif oluyor. Yalnız bu eylemsizlik fiziksel alanlarda, ruhsal alanlarda değil. Daha önce de defalarca yazdım. Kadın ruhsal alanı, maneviyatı, erkek fiziksel alanı, somut gerçekliği, somut eylemleri sembolize eder. Cinsiyetsiz bir bakış açısıyla, kadın dediğimden ruhunu, erkek dediğimden de bedenini anlayabilirsin. Kadın ay, erkek güneştir. Ruhun ay, bedenin güneştir gibi. Yani süreç, ay enerjisinin daha aktif olduğu, güneşin biraz mola yaptığı bir zamanı anlatıyor. Görünendeki durağanlıklar ya da kısıtlamalar sizi endişelendirmesin.

Zaten 2022 yılı bol 2’lerin olduğu, 2. çakranın yani sakral çakranın yani rahim enerjisinin yani kadınların aktif olduğu ve kadınların yaşam alanlarında tamamlanmalara gittiği bir sürecin içinden geçiriyor bizleri. Ve az kaldı, yılın son çeyreğindeyiz. Elbette bu demek değil ki erkekler bu süreçten etkilenmiyor. Buradaki etki ise onların ruhsal alanlarındaki büyümeler olarak aktive oluyor.

Balık, şefkatli bir iyileşme enerjisidir. Yıkarak, parçalayarak, ölüp ölüp dirilterek değil, sarıp sarmalayarak şifalandırır. İşte böyle güzel bir dolunay etkisindeyiz şu sıra arkadaşlar.

Kadınlar süreç, erkekler sonuç odaklıdır. Ya da şöyle de diyebiliriz;

“Ruhumuz süreç, bedenimiz sonuç odaklıdır.”

12 burçtan sonuncusu olan balık burcu sürecin tamamlanmasını, sonuca yaklaşmasını da sembolize eder. İçinden geçtiğiniz süreçte ne varsa artık gündemlerinizde. Yani balık dolunayı kadınlara sonuç almayı, ektiğini biçmeyi, hasat zamanını anlatırken, erkeklere sürece tahammül etmeyi, hareketsizliğin ve belirsizliğin içinde teslim olabilmeyi öğretiyor.

Ruhun cinsiyeti yoktur. Cinsiyetlerimiz bedenlerimize ait. Biraz da bunun farkındalığında bu perspektifle bakabilirsek ve yaşadığımız deneyimleri olduğu gibi kabul edip paniklemezsek sistemin bize zaten destek olduğundan emin olur rahatlarız. Bir mucize olmayacak arkadaşlar. Mucizeler romanlarda, filmlerde falan oluyor. Ve her birimizin hayat yolculuğunun kendisi zaten film gibi. Yani ani gelişecek bir mucize yok, bütünü mucize. Yolun kendisi mucize…

Ne yapacağını bilemiyorsan da sonu ne olur öngöremiyorsan da yanlış yaptığını düşünüyorsan da tüm bunların sonuca bir etkisi olmuyor. Sadece süreci yaralıyor. Bu nedenle sistem hep diyor ki “Bana güven… bana güven ve teslim ol.”

Senin kontrol edemediğin senin değiştirme şansın olmayan durumlarda sisteme güven ve teslim ol. Ve sürecin tadını çıkar. Sürecin tadını çıkar ki sonuç aldığında bunun bir değeri, bir anlamı olsun.

Sevgiler, selamlar…

Teslimiyet…