Adamına göre muamele…

YAYINLAMA: 14 Ekim 2022 / 13.58 | GÜNCELLEME: 14 Ekim 2022 / 13.58

Bugün şehrimizin güzide toptan marketlerinden birinden alışveriş yaparken başıma gelen talihsiz durumu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Balık reyonunu beğendiğim için yıllardır arada uğradığım bir zincir market bu arkadaşlar. Balıklarımı seçip ayıklanması için bıraktıktan sonra yan taraftaki taze yeşillikleri dolaşıyordum. Kasa Kasa taze kıvırcık marullar getirdiler. Marullar o kadar güzeldi ki taptaze parlıyorlardı. Marullardan bir tane almak isteyince market görevlilerinden bir bey beni engelledi. “Bunlar toptan satış için” dedi ve çenesiyle yan taraftaki eski marulları işaret ederek “şuradan yardımcı olabiliriz” dedi. Normalde diğerlerini görmemiş olsaydım onlardan birini alabilirdim, fakat gözüme solmuş göründüler almak istemedim. Sesimi de çıkarmadım, saygı duydum ve alışverişime devam ettim.

Sonra ayıklanan balıklarımı da alıp çıkıştaki kasalara doğru geçiyordum ki bana az önce “toptan onlar” diyen aynı görevli elemanı, bana vermediği marullardan başka bir adamın poşetine iki adet kendi elleriyle yerleştirirken gördüm. O an gidip hesap sormakla sessiz kalmak arasında kaldım ve sessiz kalmayı tercih ettim.

Eve geldikten sonra içime sığmayan bir öfke oluştu. :).. Ve bu nedenle sizlerle paylaşarak hafiflemek istedim. Sonra şöyle düşündüm. İyi ki sessiz kalmışım. Çünkü eğer orada tepki verseydim öfkelenecek ve sonuç olarak o taze marullardan muhtemelen bir tane de ben alacaktım. Şu an ise karaktersiz bir elemana bulaşmamış olmanın ferahlığı ve durumun tecrübesi içindeyim. Eğer o markete yolunuz düşerse orada böyle şeyler oluyor sizin de haberiniz olsun. Ya da market yetkililerinden birisi yazımı okuyorsa sizin de bilginize…

Bir kural var ise buna saygı duyarım. Fakat adamına göre muamele de ayrıcalık talep etmek de kalitesizliktendir. Ne o iki marulu alan adamda ne de o elemanda bir kaliteden söz etmek mümkün değil maalesef. Elbette kocaman bir market zincirindeki bir elemanın yanlışı, markete mal edilemez. Fakat vücuda giren minnacık bir mikrop da bazen hastalığa ya da ölüme neden olabiliyor.

Ağustos sonlarından beri Mars İkizler burcunda arkadaşlar. Mars savaşı temsil eden bir gezegen ve İkizlerde çok güçlü. İkizler iletişimin, ikili diyalogların, ilişkilerin merkezinde bir burç. 30 Ekim’den itibaren Mars İkizlerde retrolamaya başlayacak, ta ki Ocak ayına kadar. Yani Ocak 12’ye kadar ikili diyaloglarda tartışmaya girmemeye dikkat etmekte fayda var. Sonucu tatsız olabilir diye takip etmeyenler için dipnot vermiş olayım.

İnsanların hatasını düzeltmek ya da engellemek gibi bir misyonumuz yok. Ancak kendimizi kontrol edebilir ve kendi seçimlerimizin sonucunu yaşarız. Bir taraftan da neden böyle bir olaya şahit olmuş olabilirim diye sorgulamadan edemedim. Yani bu durum ben görmeden de olabilirdi. Ve fakat gördüm ve yüzleştim.

Somut gerçeklik, ruhsal alanın bir yansımasıdır ve muhtemelen ruhumun da talep ettiği bir başka şey, bir başkası tarafından engellenmiş ve iki misliyle bir başkasına verilmiş. Enteresan olansa benim bunu görmüş olmam ;)… Ve ben, kendi gerçekliğimde o marulu yemedim ama balığımın yanında lezzetli bir yeşil salatam vardı şükürler olsun…

Sevgiler, selamlar…

Adamına göre muamele…