Kova Çağı

YAYINLAMA: 21 Kasım 2022 / 18.11 | GÜNCELLEME: 21 Kasım 2022 / 18.11

Kova Çağı gümbür gümbür kapıda arkadaşlar. Yani teknolojinin zirve yapacağı ve toplumsal radikal değişimlerin olacağı kova çağına resmen giriyoruz.

Mart 2023’te birkaç ay süre ile ve ardından 2024 Ocak’ta başlayıp 18 yıl devam edecek bir süreç bu. Bu tarihleri nasıl verebiliyorsun derseniz cevabı gökyüzünde.

Aslında gökyüzündeki gezegen yerleşimlerine göre yaşam şekillenmiyor. Bu şekilde düşünürsek yanlış düşünmüş oluruz. Fakat hayatın akışının ve ilerleyişinin ne yönde gelişmelere gebe olduğunu gezegen yerleşimlerinden öngörebiliyoruz. Yani gezegenler olaylara yön vermiyor sadece akış o yönde olduğu için onların hareketi ve yerleşimleri de o şekilde oluyor. Bu nedenle matematiksel ve istatistiksel olarak bazı sonuçları öngörmek mümkün.

Kova çağı ile ilgili birçok araştırmacının kitapları hızla piyasada yerini alıyor şu sıralar. Henüz hiçbirini okumadım ama ilk fırsatta okumayı planladığım kitaplar arasındalar.

Ne tür bir değişim yaşayacağız derseniz kişisel görüşüm hayatın her alanında teknolojinin çok daha fazla kullanılacağı yönünde. Örneğin akıllı ev sistemleri, nesnelerin interneti, akıllı şehirler, elektrikli araç kullanımı yoğunluğunda artışlar ilk aklıma gelenler. Teknolojinin hızı elbette ülkelerin de ekonomik gelişmişlik seviyeleri oranında yaşanacaktır.

Kova çağı ayrıca özgürlük ve yenilikçilik temalarını da öne çıkaracak. Özellikle Z kuşağının bu süreçte toplumsal arenada daha fazla ön plana çıkacağını düşünüyorum.  50’li 60’lı kuşak siyasetçilerin yavaş yavaş koltuklarını gençlere bırakmak durumunda kalmalarına tanık olabiliriz.

Geleneksel olanın yıkılıp modern ve yenilikçi olanın onun yerini alacağı bir dönem gibi görünüyor. Bu durum elbette bazı mesleklerin ve iş kollarının da bitmesi ya da dönüşmesi anlamına gelecektir. Örneğin mahalle bakkallarının, kasaplarının ya da hatta eczanelerin kapanmak durumunda kalacağını söylemek mümkün. Küçük çaplı her türlü işletme için de aynı durum söz konusu olabilir. Yerlerini kurumsal yapılar alacak ve e ticaret ön plana çıkacak.

Astroloji bilmeden de bu yorumları yapılabilir tabi ama enteresan kısmı gökyüzünün de bu sürece imzasını atmış olması. Dolayısıyla şöyle bir havayı koklarsak gittiğimiz yön böyle bir yön arkadaşlar. Tekrar altını çizmek isterim ki geleneksel olandan uzaklaşanın kazanacağı bir zaman. İnsanlara değişin dönüşün yenilenin diyor sanki. Bırakın eski düzeni eski alışkanlıklarınızı diyor.

Hep birlikte yaşayıp deneyimleyeceğiz bakalım.. ;)

Sevgiler, selamlar…

Kova Çağı