Hoşgelsin 2023…

YAYINLAMA: 26 Aralık 2022 / 17.21 | GÜNCELLEME: 26 Aralık 2022 / 17.21

Yazmak istediğim bi ton şey varken hangisini seçeceğim konusunda zorlandığım bir AN’dayım arkadaşlar…

Ve seçimim, yıl sonu, yılbaşı ve zamanın enerjisi hakkında bugün.

Her şeyin jet hızında olduğu bir zamanın içinden geçerken BEN ne yaşıyorum, ne kadar yol aldım, AN’ın içinde madden ve mânen konumum nerede, bundan memnun muyum, yaptıklarım ve yapmak istediklerim arasında fark var mı, varsa bu farkı ne kadar azalttım ben bu yıl gibi gibi yıl sonu muhasebeleri yapılıyor olabilir şu sıralar… :)

Yılı kapatırken, ne yönde eksideyim, ne yönde artıdayım?… Bu sorunun cevapları bireysel elbette. Hepimiz için ortak olan tek bir gerçek var ki ömürden eksideyim, tecrübeden artıdayım…

Ne zamAN ve hangi alanda mücadele etmeli, direnmeliyim, ne zamAN ve hangi alanda hayatın akışına kendini bırakabilirim gibi sorular sormak ve cevaplardan emin olmak, hayatı düzene koymak ve dengeyi sağlamak ile ilgili kilit diye düşünüyorum. Ve seçimlerimiz ne yönde olmuş olursa olsun bunun sorumluluğunu alıyor olmak oldukça yeterli. Yaşananlara ANlam bulması, neyi neden yaşadığının farkında olması insanı güvende ve dengede tutan yegane şey aslında.

Geçtiğimiz yıllarda zamanın enerjisi konusunda farkındalığım daha azmış demek ki, pek de bi önemsemezdim, yıl bitmiş yıl başlamış falan. Oysa şu an öyle olmadığını biliyorum. Bir devri kapatıyoruz birkaç gün sonra. 2022 yılı bir daha olmayacak. Aynı mantıkla, günler, saatler ve AN’lar da tek. Tekrarları yok. Biricikler.

An’ın farkındalığını yaşamak ve hakkını hakkıyla deneyimleyebilmek adına “mindfullness” pratikleri uygulanıyor. Ben henüz böyle bir eğitim almadım fakat genç yaşlı hepimizin yararına olduğunu düşünüyor ve mindfullness eğitimlerini destekliyorum.

ZamAN, enteresan da bir kelime. An’a zam yapmak, An’a eklemek, arttırmak gibi… Oysa kendisi her AN insanların ömründen eksiltirken.. Tam da kendi zıddını yansıtma halinde zaman…

İçinden geçtiğimiz zamanı, bir temize çekiş, bir derin nefes alış, bir sıfırlama, resetleme, yepyeni deneyimlere başlama zamanı olarak görüyorum. Her yıl Oğlak burcu enerjisiyle karşılıyoruz yeni yılı. Dolayısıyla en önemsemeyenler bile yeni bir yılı karşılıyor olmayı ciddiye alıyorlar içten içe. Oğlak gibi ciddi, öncü, somut, ayağı yere basmak isteyen bir toprak enerjisiyle.

2023 bol sürprizlere de gebe gibi duruyor. Jenerasyon gezegenleri denilen ve 12 yılda bir, 18 yılda bir, 30 yılda bir gibi burç değiştiren yani çok yavaş hareket eden birkaç gezegenin birden, 2023 içinde, burç değiştirmeleri gibi gökyüzü olayları söz konusu. Her gezegenin her bir başka burç ile etkileşimi, bambaşka enerjileri açığa çıkarıyor. Dolayısıyla “Rabb’in enstrümanları” diye de tabir edilen güneş sistemindeki gezegenlerin bu değişimleri, her birimizin hayatlarına da ciddi kadersel yansımalar yapacaklar kuşkusuz.

Yalnız bireysel hayatlarımız değil, ülkemizin ve dünyanın gündemi de sıra dışı şekilde etkileniyor olacak bu değişimlerden. Önemli bir seçim yaşanacak ülkemizde mesela bu yıl. Ve 100. yılımızı kutlayacağız. Kim bilir daha neler olur, öngörmek güç ama heyecan verici gerçekten…

Değişen zaman, değişen takvim, neleri azaltıp neleri çoğaltacak, hangi dengeleri değiştirecek, yaşayıp göreceğiz umarım hep birlikte.

Hoşgelsin 2023…

Herkese mutlu yıllar diliyorum.

Sevgiler, selamlar…

Hoşgelsin 2023…