Yerinde Dönüşüm Projesi

YAYINLAMA: 24 Temmuz 2023 / 03.00 | GÜNCELLEME: 24 Temmuz 2023 / 03.00

Arkadaşlar biliyorsunuz 17 Temmuz itibari ile depremden etkilenen 5 ilde yerinde dönüşüm ofisleri açıldı. Bununla ilgili YouTube kanalıma video istekleri geliyor. Söz vermiş olmayayım ama paylaşabilirim.

Şimdilik buradan biraz bilgilendirme yapayım.

Ofisler, binası yıkıma gidecek orta hasarlılar ve ağır hasarlılar için hizmet veriyor olacaklar. Maraş, Malatya, Adıyaman, Hatay ve Gaziantep olmak üzere açıldılar.

Başvurular e-devlet üzerinden de, ofislerden de kabul ediliyor. Başvuru süresi üç ay arkadaşlar. 27 Ekim’e kadar başvurular yapılabilir. Ofisler şimdilik sadece bilgilendirme ve başvuru kabulü yapıyorlar. İlerleyen süreçte talep olursa tip proje hazırlama veya hazırlanan projelerin uygunluğunu denetleme gibi görevler de üstlenecekler. Yani aslında hak sahipliği sürecinden başlayıp binaların iskanlarının alınacağı sürece kadar devrede olacaklar.

Ayrıca konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Alo 181 hattı da hizmet veriyor. Bilginiz olsun.

Bu çalışma büyük bir ihtiyaca cevap verecek nitelikte arkadaşlar bunu söyleyebilirim. Yeni bakanımız Mehmet Özhaseki oldukça deneyimli, biliyorsunuz geçmiş dönemde de Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev yapmıştı, tecrübeli bir bakan bu anlamda da önümüzdeki sürecin en uygun şekilde yönetileceğine inanıyorum.

Genelge bekleyen orta hasarlı bina sahibi arkadaşlarıma da gönüllerini ferah tutsunlar demek istiyorum. Süreç her ne kadar çok çeşitli sebeplerden uzamış da olsa, bir takım tatsız süreçler geçirmiş de olsak sonuçların layıkıyla oluşacağına dair inancımız tam olsun.

Sevgiler, selamlar…

Yerinde Dönüşüm Projesi
YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *