Orta Hasarlılar Ne Olacak?

YAYINLAMA: 11 Ağustos 2023 / 03.00 | GÜNCELLEME: 11 Ağustos 2023 / 03.00

Arkadaşlar, orta hasarlı yapıların güncel durumuyla ilgili paylaştığım videoma Akşen İle Mimari YouTube kanalımdan ulaşabilirsiniz.

Hem güçlendirme isteyenler ve hem de yıkım isteyenler için belirsizlikler devam ediyor. Güçlendirme isteyenler için belediyelerin henüz ruhsat vermiyor olması sürecin önünü tıkamış durumda. Ruhsata açan ve bunu ilan eden belediyeler oldu. Örneğin Maraş ve Adıyaman illerinde bazı belediyeler insiyatif kullanarak ruhsat vermeye başladılar. Gaziantep ise beklemeye devam ediyor.

Yıkım isteyenler ise yerinde dönüşüm projesinin başlaması ile kafa karışıklığı yaşıyorlar. Hak sahipliği başvurusu mu yapalım, yerinde dönüşüm başvurusu mu yapalım şeklinde. Bu noktada belirtmek gerekir ki her ikisi aynı anda olmuyor. Çünkü hak sahipliği başvurusunda bir rezerv alandan daire sahibi olmak isterken, yerinde dönüşümde kendi arsanız üzerinde bir yeni yapı talep ediyorsunuz anlamına geliyor. Her ikisine birden başvurmanız durumunda bu da şu anlama geliyor. Ben karar veremedim benim adıma siz karar verin diyorsunuz devlete. Ya da kararınızı verip başvurunuzun birini iptal etmeniz gerekiyor.

Tüm bu başvurularda binanızdaki diğer mal sahiplerinin ne yönde çoğunluk olduğu da başvurunuzun kabul edilip edilmemesi anlamında önemli bir kriter.

Konuyla ilgili diğer detaylar için YouTube kanalımdan ve @aksenlemimari instagram hesabımdan beni takip edebilirsiniz.

Herkese sevgiler, selamlar…

Orta Hasarlılar Ne Olacak?
YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *