Orta Hasarlılar İçin Son Gelişmeler

YAYINLAMA: 12 Eylül 2023 / 03.00 | GÜNCELLEME: 11 Eylül 2023 / 16.16

8 Eylül cuma günü Gaziantep Karataş’ta, Altyapı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü tarafından bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda orta hasarlı binaların devam eden süreci ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Yerinde dönüşüm uygulaması yapılacak olan ya da güçlendirme ruhsatı almak için bekleyen mal sahiplerinin ne yönde hareket etmesi gerektiğini anlatan detaylı bir videoyu Akşen İle Mimari YouTube kanalımda kısa zaman içinde paylaşmış olacağım.

Bu yazıda şu kadarını söyleyebilirim ki beklenen genelgenin çıkmama olasılığı var. Bu nedenle güçlendirme yaptıracak olanların performans analizi ve güçlendirme projelerini bir an önce tamamlatması gerekiyor.

Yerinde dönüşüm uygulaması yaptıracak olanların ise binalarındaki mal sahipleri ile toplantı yapıp hep birlikte kararlar almaları gerekiyor. Özellikle daire sahiplerinin ne büyüklükle bir daire istedikleri, bu konuya ne kadar bütçe ayırabilecekleri, bütçesi uygun olanlar için daha geniş, bütçesi uygun olmayanlar için daha küçük alternatifli projeler oluşturulabileceği gibi konular netleşmeli. Ayrıca mevcut binası zemin+4’den fazla kat sayısına sahip binalar için yerinde dönüşüm projesinin kendileri için uygun olup olmadığına dair kararlar alınması gerekiyor.

Detayları paylaşıyor olacağım..

Sevgiler, selamlar…

Orta Hasarlılar İçin Son Gelişmeler
YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *