Dokumacılıkta zam krizi
Gaziantep'te 25 bin ailenin geçimini sağlayan dokumacılık, pamuk ipliğine gelen zamlar yüzünden bunalıma girdi.
Büyük tüccarların ellerinde bulunan pamuğu stok etmeleri ile iplik sıkıntısının meydana geldiği, uzun süre pamuk dışsatımının teşvik edilmesiyle fiyatların tırmandığını belirten dokumacılar “Hükümet aşırı zammın önünü almaz ise dükkanlarımızın anahtarını götürüp valiye teslim edeceğiz” dediler.
Gaziantep’te bulunan 700 havlu dokumacısından biri olan Mehmet Ezer “Peş peşe gelen zamlarla dokumacılık kriz içerisine girdi. Bir kilo pamuk ipliğine bin 100 lira zam geldi. Şu anda pamuk ipliğinin kilosunu 2300 liraya alıyoruz. Zamlar yüzünden 4 tezgahımızdan ikisi çalışıyor. İşçileri çalıştıramıyoruz” dedi.
Sorunlarını anlatan havlu dokumacılarından Abdullah Genco, Enver Sökücü, Mehmet, Nuri, Mustafa Akılar ile Abid Alagöz 3500 liraya imal ettikleri havluları yeni iplik alamadıkları için 3000 liraya zararına bedestene götürüp sattıklarını, bununla da işçilerin ücretini ödediklerini bildirdiler.
Bu zamlar 2 ay daha sürerse dükkanlarını ve tezgahlarını kapatacaklarını söyleyen dokumacı esnafı, anahtarlarını valiye teslim edeceklerini söylediler.
