ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“ Alkolden boğulanlar denizde boğulanlardan fazla…”

  “ Alkolden boğulanlar denizde boğulanlardan fazla…”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.50
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.50
Gençlik şöleninde, Doç. Dr Süheyla Ünal’dan uyarı;
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Doç Dr. Süheyla Ünal, gençleri uyararak arkadaş ve yaşça büyüklerine özenerek sigara ve alkole bağlanmamalarını istedi Ünal, “ alkol, uyuşturucu ve sigara hep savaşta galip gelmiş, insanoğlu ise yenik düşmüştür. Bu durumda ise yapılacak hiçbir şey kalmamıştır” dedi.
Kamil ocak kapalı spor salonunda düzenlenen Gençlik şölenini yaklaşık 1000 kişi izledi. Şölende mahalli sanatçılar ve gençlik merkezi halk oyunları gençleri yerine oturtmazken gençler coşkulu bir gün geçirdiler. Özellikle alkol ve sigaranın zararlarının anlatıldığı şölende konuşan Doç .Dr Süheyla Ünal gençlerin sonunu düşünmeden zararlı alışkanlıklar edindiğini söyledi. “ alkolde boğulanlar, denizde boğulanlardan çok fazla diye konuşan” Ünal şöyle dedi.
“ kumar bireyde ve ailesinde sosyal bir çöküntü oluşturur. Yaşamını alt üst eder. Alkol ve sigaranın en önemli etkileri solunum sistemlerinde açtığı yaralardır. Akciğer kanseri akciğer hastalılıkları gelişme riskini artırır. Bir evde sürekli alkol kullanan babanın eve gelişini çocukları korkuyla bekler. Babanın geldiğinde kavga çıkarıp çıkarmayacağını düşünür. Dayak aşağılama evde sevgi saygı ortadan kaldırır. Sigara ve alkole başlangıç çevreye özentiden ileri geliyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *