ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

100 lirayken kimse yüzüne bakmıyordu

100 lirayken kimse yüzüne bakmıyordu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.51
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.51
Yaz meyvesi olarak bilinen Gaziantep’e her gün dört kamyon gelen karpuzun sezonu kapanınca, sera üretimi piyasaya girmeye başladı.
Şanlıurfa 100 lirayken kimse yüzüne bakmıyordu
Sera karpuzu 15 bin lira!..
Yaz meyvesi olarak bilinen Gaziantep’e her gün dört kamyon gelen karpuzun sezonu kapanınca, sera üretimi piyasaya girmeye başladı yöresinden getirilen karpuzun kilosu 6 bin liradan verilirken bir karpuz 5 kilo geliyor. Sera üretimi olan karpuzun şimdi yanından bile geçmiyor. Sebze Hali’ni ise artık fazla karpuz gelmediği, pahalılığından dolayı ellerinde kalma korkusu manav ve bakkalların karpuz almaya yanaşmadıkları bildirildi. Daha önce kamyonlarla gelen karpuzun şimdi kilo ile getirildiği toptancıların bile satamama korkusu yaşadıklarını bildirildi.
Manav Mehmet Dağlı, Urfa yöresi karpuzunu kilosunun 6 bin liralık seralık karpuzun ise kilosunun 15 bin lira olduğunu söyledi.
Dağlı, “Aslında karpuz mevsimine göre pahalı değil. Çünkü bu yaz meyvesi, Karpuzlarda çok büyük, her birinin tanesi 20 ve 30 bin liraya geliyor. Gaziantep’te seralık karpuz pek satılmıyor” dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *