ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

10 mahkeme salonu daha!

10 mahkeme salonu daha!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.46
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.46
Mega Adliye için 2 milyar lira harcanacak. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yiğitkurt, her gün 1500 kişinin geldiği Adliyede yığılmaların önleneceğini söyledi Valiliğin yeni binasına taşınmasından sonra Adiyle binasında yeni projeler hazırlanıyor. Daha önce makam odalarında ifade alan hakimler için yeni mahkeme salonları açılıyor. Tapu Kadastro İcra Tetkik ve İş Mahkemesi’ne yeni salonlar verilirken, boşanma davalarının görüldüğü Asliye Hukuk Mahkemesi için de duruşma salonları kurulacak.
Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yiğitkurt, Batı standartlarına göre bir Adliye kurmaya çalıştıklarını ve 10 mahkeme salonun daha kurulacağını söyledi. Adliyede yığılma ve kalabalığın büyük ölçüde önleneceğini söyleyen Başsavcı Yiğitkurt, çek suçlarının görüldüğü Asliye Ceza Mahkemesine duruşma salonu verileceğini belirtti. Hakimlerin odalarda ikişer olarak oturduğuna dikkat çeken Başsavcı Yiğitkurt, şöyle dedi:
“Gaziantep Adliyesi büyük bir rahatlık içine gidecek. Her gün binlerce vatandaşın hakkını aramak için geldiği adliyeye Avrupa standartları düzeyine getirmek için her türlü çalışmayı yapacağız. Yeni duruşma salonlarının kurulması için 2 milyar lira para harcayacağız. Yeni mahkeme salonları vatandaşa da derin nefes aldıracak.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *