ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

500 milyara kurulan şehir!..

500 milyara kurulan şehir!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.26
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.26
GATEM, trafik dahil kentin tüm sorunlarını üstleniyor… sebze hali tamamlandı, toptancılar sitesi ve peynir pazarı 3 ay sonra hazır…
GATEM, trafik dahil kentin tüm sorunlarını üstleniyor… sebze hali tamamlandı, toptancılar sitesi ve peynir pazarı 3 ay sonra hazır…dev komplekse su gibi para akıyor
Gaziantep’in çevre kirliliği ve trafik sorunu ortadan kaldıracak olan ve en büyük yatırım olarak görülen Ticaret ve Endüstri Merkezi GATEM, büyük sektörleri içinde barındırmaya hazırlanıyor. 1 milyon 750 bin metrekarelik alana yayılan GATEM’e, Sebze Hali, Gıda Toptancıları, Kuru meyve ve Fıstıkçılar, Ticaret Borsası, Nakliye Ambarları, Oto Galericileri, Traktör Galericileri, Trikotajcılar, Mobilyacılar, İnşaat Malzemeleri Satıcıları ve Peynir Pazarı esnafı yerleşecek.
GATEM’in tam olarak tamamlanmasıyla birlikte toplam maliyetinin 500 milyar liraya yakın olacağı bildiriliyor. Sebze Hali yeni sahiplerini beklerken, 4 ay içinde Gıda Toptancıları ve Peynir Pazarı esnafı da gelecek. Mart ayı içinde Sebze Hali esnafına verilen süre doluyor ve GATEM’ e taşınmaları bekleniyor. GATEM tamamlandığında hayal bile edilemeyecek şehir sorunu ortadan kalkacak. Burada işyeri olan esnaf da çevre yolunu kullanarak evine ulaşacak, trafik sorunu da hiç kalmayacak.
Yaklaşık 60 milyar liraya malolan Gıda Toptancıları sitesi’ne yerleşecek olan 380 toptancı, kiradan kurtulmanın sevincini yaşıyor. Toptan Gıda ve İhtiyaç Malzemeleri Satıcıları ve Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Beşir Saraçoğlu, “Bize 100 bin metrekarelik bir arsa sağlandı. Kooperatif kurup hemen yerimizi yaptırdık. Böyle bir yeri hayal bile edemiyorduk. Büyük bir proje” dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *