ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

1 milyarlık kaçak mazota imha!

1 milyarlık kaçak mazota imha!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.46
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.46
Gaziantep’e Irak’tan petrol getiren sürücülerin tonlarca akaryakıt imha edilirken, bir yıl içinde 23 araca el konuldu... hem kamyon elden gitti, hem akaryakıt imha edildi, hem de hapis cezası verildi.
Gaziantep’e son bir yılda, büyük umutlarla Irak’tn kaçak akaryakıt getiren 28 kamyona Gümrükler Muhafaza Başmüdürlüğü’nden el konulurken, 1 milyarlık akaryakıt da imha edildi. Kaçak akaryakıt olaylarının son günlerde hayli düştüğünü gözlenirken, Irak’a giden kamyon sayısı da inanılmayacak ölçüde azaldı. Kaçak eşya taşıyan araçları ihbar edenlere de 109 milyon lira ödül verildi.
Gaziantep’e son bir yılda, büyük umutlarla Irak’tan kaçak akaryakıt getiren 28 kamyona Gümrükler Muhafaza Başmüdürlüğü tarafından el konulurken, 1 milyarlık akaryakıt da imha edildi. Kaçak akaryakıt olayalarını son günlerde hayli düştüğü gözleniken, Irak’a giden kamyon sayısı da inanılmayacak ölçüde azaldı. Kaçak eşya taşıyan araçları ihbar edenlere de 109 milyon lira ödül verildi.
Gümrükler Muhafaza Başmüdür O.Naci İyigün, bid yılda çoğunluğunun motorinin oluşturduğu kaçakcılık olaylarında 1 milyar 544 milyon liralık akaryakıt ve tekel maddesine el konulduğunu söyleyerek, yakalanan malın CIF değerine göre sürücüye cesa kesildiğini bildirdi. Gümürk ceza miktarının bir öncei yıla oranla yüzde 100 artarken 250 milyon 812 bin liraya yükseldiğine dikkat çeken İyigün, şunları söyledi:
Gümürk idaremizden Öncüpınar ve Karkamış gümürk müdürlüklerinden sınır ticareti yapılıyor. Bir yılda 172 milyon liralık çıkışea karşılık 7 milyar 107 milyon liralık eşya girişi oldu. Yakalanan kaçak malın kendi ülkemizdeki değeri gözönüne alınarak ceza kesiliyor. Yakalanan 87 kişi mahkemeye verildi. Yurt dışına çıkan kişilerden 1 milyar 160 milyon liralık konut fonu harcı alındı”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *