ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

450 milyarlık şov!

450 milyarlık şov!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.50
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.50
Anakent Belediye Başkanı Celal Doğan, 19 Haziran günü toptancı Hal Kompleksi, GASKİ üst geçidi, Düztepe Kültür Parkı, Şıhcan alışveriş Merkezi, Çok katlı otopark, Yeni Düşkünler Evi ve KÜSGET İtfaiye Grup Binası’nın açılışının yapılacağını söyledi. Açılışı yapılacak projelerin maliyetinin 273 milyar lira olduğunu söyleyen Doğan, 177 milyar tutarında projenin de temelinin atılacağını söyledi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın katılacağı açılış ve temel atma törenlerinde Gaziantep büyük bir görevde gösterisine sahne olacak. Baykal’ın resimleri şimdiden kentin bazı yerlerine asılmaya başlandı. Anakent Belediyesi’nden alınan bilgiye göre Baykal’ın açılışını yapacağı Toptancı Hal Kompleksi, altyapıyla birlikte 242, 5 milyar, GASKİ üst geçidi 6 milyar, Düztepe Kültür Parkı 5 milyar, Şıhcan alışveriş Merkezi 5 milyar, Çok katlı otopark 10 milyar, Yeni Düşkünler Evi 3 milyar ve KÜSGET İtfaiye Grup Binası ise 1,5 milyar liraya mal oldu.
Yine temeli atılacak olan Katı Atık İmha Değerlendirme Projesi’nin ilk aşamasının maliyetinin 7 milyar, Makine Sanayi Müdürlüğü binasının 5,6 milyar ve Medikal Center-Sağlık Sitesi’nin ise 65 milyar liraya mal olacağını açıklandı. Maliyeti 100 milyarı bulacak olan Katı Atık Projesi 1994’ün sonunda, Sağlık Sitesi 1996 yılında ve Makine Sanayi Müdürlüğü hizmet binası bu yıl sonu hizmeti girecek. Açılışı yapılacak ve temeli atılacak olan projelerinin toplam maliyetinin 450 milyar lira olduğu bildirildi.


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *