ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

20 üniversiteli göz altında!..

20 üniversiteli göz altında!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.27
Gaziantep’te devletten öğrenci kredisi alan öğrencilerden 1.5 milyon lira harç kredisi istenmesi, öğrencileri ayağa kaldırdı. Öğrenci İşlere Başkanlığına gelen öğrenciler, yazdıkları yazıları binanın önüne bırakarak eylem yaptılar.
Harç kredilerinin artmasını protesto eden öğrenciler, harç yatıranlara da engel oldular
Gaziantep’te devletten öğrenci kredisi alan öğrencilerden 1.5 milyon lira harç kredisi istenmesi, öğrencileri ayağa kaldırdı. Öğrenci İşlere Başkanlığına gelen öğrenciler, yazdıkları yazıları binanın önüne bırakarak eylem yaptılar. Bu arada harç kredisi yatıran arkadaşlarına da engel oldular. 20 öğrenci göz altına alındı.
Kredi alarak eğitimini sürdüren öğrencilerden, yıllık harç kredisi istenmesi öğrencileri ayağa kaldırdı. Öğrenci İşlere Başkanlığına gelen bir grup öğrenci camlara, “Öğrenci değil, zulüm işleri” yazısını astılar. Kendilerine katılmayın arkadaşlarına da engel olan ve olay çıkaran 20’ye yakın öğrenci Terörle Mücadele Polisi’nce göz altına alındılar.
Polis yetkilileri “göz altına alınan öğrenciler devletten kredi alırken, okul yönetimi kendilerinden yıllık harç kredisi istemiş. Bu daha önce alınmıyormuş. Eyleme katılmayın arkadaşlarına da engel olmuşlar” dedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *