ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bakanlık Gaziantep için formül arıyor!

Bakanlık Gaziantep için formül arıyor!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.46
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.46
Maliye ve Gümrük Bakanlığı, ihracatın gerilediği Güneydoğu’nun merkezi Gaziantep’e rapor hazırlaması için bir raportör gönderdi... bakanlık Müşaviri Yunus Nadi Kural, “Sınırın kaymağı Suriye’nin” dedi.

Güneydoğu’nun en büşyük kenti ve sanayi merkezi Gaziantep’in ihracatta eski canlılığı yakalaması için hükümetin bir takım tedbirler almayı planladığı bildirildi. Bu amaçla Gaziantep’e gelen Maliye ve Gümrük Bakanlığı Müşaviri Yunus Nadi Kural, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Asalan’ın ziyaretinde, bölge ihracatındaki potansiyelin büyük oranda düştüğünü ve yeni tedbirler alınması için illerde araştırma yapıldığını söyledi.
Bakanlık Müşaviri Yunus Nadi Kural, Gaziantep’in gümrük kapılarında yaptığı incelemelerde ihracat potansiyelinde, büyük düşüş gördüğünü, sınır ticaretinden Suriye’nin karlı çıktığını söyledi. Irak’tan getirilen kaçak akaryakıt serbest bırakılması ile Gaziantep ekonomisinin rahatlayacağını belirten, kural . o zaman büyük bir canlanma olacağı kesin. Hazırlanan rapor doğrutulsunda Güneydoğu ihracatının kalkınması için, hükümet elinden geleni yapacaktır. Yeni formül arıyoruz, bir takım tedbirler alınacaktır” diye konuştu.
İhracatı yapılan malda fiyat garantisi veremediklerini söyleyen Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, bunun da enflasyon kaynaklandığını vurgulayarak şöyle devam etti:
“Gaziantep’e bazı yenilikler getirilmeli. Finans garantisi için finans kurumu oluşturulması yolunda çalışma yapılmalı. Suriye canlı hayvan konusunda her türlü oyunu oynuyor. Ama hükümet ağırlı yeterince koyamıyor. Giden araçlardan 100 veya 300 dolar ayakbastı parası alınmaya başlandı. Irak kapısının kapanmasından sonra tek ihracatta değil, tüm sektörlerde gerileme oldu. Hükümetin yatırımlar için teşvik etmesi gerekir. Çünük Güneydoğunun ihracattatki kalbi Gaziantep’te atıyor. Bir takım tedbirler alınırsa bir çok sektör rahat bir nefes alacaktır.


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *