ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Barış, emekle sağlanır

Barış, emekle sağlanır
YAYINLAMA: 27 Şubat 2024 / 17.39
GÜNCELLEME: 27 Şubat 2024 / 17.39

Emeğin Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yalçıner, toplumda ve dünyada barışın sağlanabilmesi için barış isteyen her kesimin barışa katkı sunması gerektiğini söyledi.

Barış isteyen herkesin barışa katkı sağlaması gerekir

Barışın emekle sağlanabileceğini, her konuda olduğu gibi barış konusunda da insanların samimi bir şekilde mücadele vermesi gerektiğini söyleyen Yalçıner, Gaziantep devlet tiyatrosundaki “barış” konulu panelde 100’e yakın katılımcının bulunmasının kendisini üzdüğünü vurguladı. “Ben buraya gelirken farklı bir konuşma hazırlamıştım. Ancak salondaki katılımcıları şöyle bir saydım ve 100’e yakın kişi olduğunu görünce şaşırdım doğrusu. Çünkü amacımız sanayi kenti olan Gaziantep’teki sorunları özellikle de işçi sorunlarını konuşup daha güzel şartlar nasıl sağlanır olabilirdi. Ancak çoğunluğu sivil toplum örgütü, sendika ve siyasi partilerin temsilcisinden oluşan bu topluluğun içinde işçileri göremiyorum bile” dedi.

Bütün sorunlarımızı hallettik de mi kimse yok?

Bu topluluğa bakıp da işçi yatağı olan Gaziantep’te işçilerin sorunları yok diyemeyiz. İşçilerin SSK, ücret, çalışma şartları başta olmak üzere pek çok konuda sorunları olduğunu biliyoruz. Fakat karşımıza ciddi ve sorgulanması gereken bir durum çıkıyor. Biz örgütlenemiyoruz. Sivil toplum örgütleri, sendika temsilcileri, örgütlenme, işçiye inme, işçinin sorunlarını ele alma konusunda bir yanlışlık var. Bu yanlışlıkları sorgulamak gerekir. İşçiyle el ele verip örgütlenmek ve sorunlarını masaya yatırmak gerekir. Bu iş temsilcilerle olmuyor, bakın olmuyormuş bunu hep birlikte görüyoruz” diye konuştu.

Nereye dokunsanız ah çıkar, ama ah çekenler nerede?

Örgütlü toplum olmanın önemine değinen Yalçıner, örgütlülük medeniyet seviyesiyle ilgili olduğunu, gelişmiş ülkelerde örgütlü toplumun serzenişleri ve temennilerinin dikkate alındığını, bunun tüm toplum için yol gösterici, çoğu zaman da ışık tutucu olduğunu söyledi. Ülkemizde örgütlenmeden, örgütlenmedeki yanlışlıktan dolayı sorunların gündeme bile getirilmediğini söyleyen Yalçıner, “Nerede bu kentin çalışanı? Sigortasız, güvencesiz, sendikasız olduğu için işten atılanı, nerede günde 12 saat çalışmaya karnını doyurmaktan güçlük çeken işçi? Örgütsüzlük işçiyi yalnızlaştırıyor, daha fazla sömürülmesine neden oluyor. Ülke çapında ve Gaziantep’te nereye dokunsanız ah, ama ah çekenler nerede? Çünkü biz örgütlenemiyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *