ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Bu yıl, asgari ücret altı aylık hesaplansın”

“Bu yıl, asgari ücret altı aylık hesaplansın”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.12
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.12
Mali Müşavirler Odası Başkanı Yılmaz:
Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Resul Yılmaz, Odalar Birliği tarafından tespit edilen ve maliye Bakanlığının onayından sonra yürürlüğe giren asgari ücret miktarının altı aylık süreler içinde hesaplanması gerektiğini dile getirdi.
Bu yıl uygulanan asgari ücretin saptanması için Odalar Birliği’nden yazı gelinceye kadar Oda Yönetim Kurlu tarafından oluşturulan Asgari Ücret Tespit Komisyonunun çalışmalar yaptığı belirtildi. Yıllık çalışmalarını bir rapor halinde üyelere sunan Yılmaz, ücretleri belirlemek için tüm üyelere anket formu gönderildiğini ancak bu anketlerden sadece sekizinin cevabının geldiğini ifade etti. Halen uygulanan asgari ücretin Odalar Birliğinin bu yıl için saptadığı ücretler olduğunu kaydeden Yılmaz, günün koşulları göz önüne alınarak hesaplanmanın altı aylık dönemler halinde yapılmasının daha yararlı olacağı düşüncesinde olduklarını belirtti.
Uygulamada olan yıllık ücretlerin ikinci altı ayda yeniden gözden geçirilmesi ve bu şekilde ücret tespiti yapılması gerektiğini dile getiren Yılmaz,oda olarak görüşlerini ilgili Bakanlıklara ilettiklerini söyledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *