ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Buğday alımında izdiham!

Buğday alımında izdiham!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.55
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.55
Buğdayını TMO’ya vermek isteyenler 10 gündür kuyrukta beklerken, ofise günde ancak 80 kamyon girebiliyor… Üreticiye günde 2,2 milyar lira ödeme yapılıyor ve kamyon kuyruğu 300 metreyi buldu
Toprak Mahsulleri Ofisi Gaziantep Şube Müdürlüğü’nün buğday alımların başlamasından bu yana, üreticiye 25 milyar ödeme yaptığı, günlük alımın 1800 ton dolayında olduğu bildirildi. Kamyonların oluşturduğu kuyruk 300 metreyi bulurken, günlerce kuyrukta bekleyen kamyon sürücülerinin de üreticiye olan maliyetinin günlük 10 milyon lira olduğu belirtiliyor. Üretici, kamyonculara günde 100’er bin lira bekleme parası verdiğini söylerken, “Böyle rezillik görmedik” dediler.
İpek Yolu üzerindeki Toprak Mahsulleri ofisi önünde tam 10 gündür bitmeyen bir kuyruk var. TMO’nun yaptığı alımların başlamasından bu yana üreticinin sürekli ürün getirmesi izdiham yaratırken, bunun sebebinin de Gaziantep’te bu yıl ki üretimin fazla olmasında kaynaklandığı bildirildi. TMO Gaziantep Şube Müdürü Ünver Kayran, Gaziantep’te beklenmedik bir üretim potansiyeli ile karşılaştıklarını belirterek, şöyle dedi:
“Bu yıl büyük bir üretim var. Şu ana kadar 20 bin ton buğday alımında bulunduk. Kamyonların oluşturduğu izdihamda üretim fazlalığından ileri geliyor. Ama bizim üreticimizin endişesi olmasın, hepsinin de ürününü alacağız. Peşi ödeme yaptığımız için çiftçi de büyük bir sevinç var. Günlük alım 1500-1800 ton arasında değişiyor. Kilosunu 1550 liradan aldığımız buğday kesinti ile birlikte 1250 liraya kadar düşüyor.buğdayda önemli bir yıl yaşanılıyor denilebilir”





Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *