ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Büyüknacar:“Parti içindeki huzursuzluk seçmeni sandık başına götürmedi"

Büyüknacar:“Parti içindeki huzursuzluk seçmeni sandık başına götürmedi"
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.40
ANAP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Büyüknacar, 23 il ve ilçede yapılan kısmı yerel seçimlerde aldıkları yenilginin parti içindeki çekişmeden rahatsız olan seçmenin bir mesajı olduğunu söyledi.
Seçim öncesi olağanüstü kongre, istemsenin partiye ihanet olduğunu belirten Büyüknacar, tüzük değişikliği ve genel başkanın yeniden seçilmesini isteyen delegelerin tabandan destek bulamadığını vurgulayarak ,” genel başkan mesut yılmaz parti içindeki huzursuzluğu ve çekişmeyi önlemek amacıyla kendi yetkini kullanarak kongre çağrısı yapacak tüzük değişikliği için olağanüstü kongre isteyenler 1065 delegenin 5/1’inden imza alamadılar 213 imza gerekirken ancak 208’i buldular, üstelik iki aydır uğraşıyorlar hareket tabandan hiçbir destek görmüyor. Çünkü olağanüstü kongre isteği yukardan geldi halk arasında olumlu bakılmıyor. Olağanüstü kongreyle Genel Başkan seçimlerinin de yapılması yolundaki tüzük değişikliği kongrede reddedilecektir. Ancak huzursuzluğun sona ermesi için genel başkanımız kongre yapacak. Bu sorunu çözdükten sonra partimiz yeniden bir yükselme trendine girecektir “ dedi.
Gaziantep il örgütü olarak ilçe yönetimleriyle toplantılar yaptıklarını ve ortak bir karar aldıkların belirten Büyüknacar kongrede Mesut Yılmaz ‘ı destekleyeceklerini 18 delegeden Nazmi Başer ile İbrahim Tuğsuz ‘un sadece tüzük değişikliği istediğini ancak onların sonucu etkilemeyeceğini söyledi. Fakat seçim öncesi parti içinde yaratılan huzursuzluğun seçmeni etkilediğini ve sandık başına gitmesini engel olduğunu belirten Büyüknacar seçim sonuçlarındaki oy kabının önemsenecek kadar büyük olmasa bile seçmenden toparlanmaları için için bir uyarı olduğunu dile getirdi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *