ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Canlı hayvan ekonomisi “dışkı”nın elinde!

Canlı hayvan ekonomisi “dışkı”nın elinde!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.46
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.46
Hayvan ahırlarından toplanan pislikler tezek haline getirildikten sonra pazarlanıyor… 500 ton tezeğe ihraç edilecek ülke aranıyor
Gaziantep’te canlı hayvan ihracatının durmasından sonra, büyükbaş hayvanların barındığı 300 ahırdan toplanan dışkılar tezek haline getirildi. Tanesi 750 ve 1000 lira arası değişen dışkılar, Göllüce ve Sanayi Mahallesi’nde ahırlardan toplandıktan sonra kurutulmak üzere dışarıya çıkarılıyor. Sinek talanına uğrayan bölge, ilaçlanmayı bekliyor.
Nüfusu 11 bin 600 olman Göllüce ve Sanayi Mahallesi’nde oturan vatandaşlar, kokuya alıştıkları için rahatsız olmuyorlar. Suriye yüzünden zor günler yaşayan büyükbaş hayvan yetiştiren besici, sürekli zarar ettiği içini dışkılardan elde ettiği tezeği satarak bunu karşılamaya çalışıyor. Kırsal bölge olması nedeniyle tezeği rahatlıkla pazarlama imkanı bulan, besiciler, şunları söyledi:
“Büyük zorluklarla hayvanların altından toplanan dışkılar bizim için bugünlerde altın değerinde. Hayvan ihraç edilmediği için sattığımız tezeklerle hayvanların yem parasını çıkarıyoruz. Ama bunların da ihraç edilebileceği düşüncesiyle Pazar arayışına girdik. Bu bölge insanının tezeğe olan ilgisi çok fazla. Şu an bu bölgede toplana 500 ton tezek var”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *