ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çöplüğün üzeri imara açılacak mı?

Çöplüğün üzeri imara açılacak mı?
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.46
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.46
13 yıldan beri çöplerin boşatıldığı Gaziantep’in Göllüce Bölgesi ile yeni yerleşim birimleri arasındaki mesafe 1 kilometre … çöpler Araban Yolu üzerine taşarken , zaman geçirilmeden bölgenin ilaçlanması gerekiyor
Yıllardan beri Gaziantep’in çöplerinin döküldüğü Göllüca Bölgesi’ne evler inşa ediliyor, yerleşim birimi açılıyor ama pis koku 1 kilometrelik alanı kaplıyor. 3 milyon metrekarelik alana dökülen çöplerin, Mazmahor Bölgesi’ndeki tesislerin yapılmasından sonra üzerinin kapatılacağı, ancak bölgenin üzerine yeşil alan kurulması ve imara açılarak apartman inşa edilmesinin büyük sakınca doğuracağı bildirildi.
Gaziantep-Araban Yolu üzerindeki atık bölgesine her gün sanayi atıkları ile birlikte 43 ton çöp dökülürken, çöpler yol kenarına kadar taştı. Yaz mevsimine girilirken, en önemli sorununun büyük bir alanı kaplayan çöplüğün bin an önce ilaçlanması olduğu kay deliyor. Çevre Müdürü İsmet Karalar, bölgenin havadan ilaçlanabileceğini belirterek, şunları söyledi:
“Anakent Belediyesi, Mazmahor Bölgesi’ne yeni bir çöp bölgesi kuruyor. Göllüce Bölgesindeki çöplüğün üzeri kapatıldıktan sonra, zaten bölgede bitki yetişmesi olanaksız. Önemli olan, bölgenin imara açılıp açılmayacağı. Çünkü Göllüce’de kurulan evler, yavaş yavaş çöplüğe doğru kayıyor. Çöplük üzerine binaların dikilmesi çok sakıncalı. Belediye buna izin vermemeli. Metan gazı, sanayi atıklarından ileri geliyor. 1 metreküp çöplükten. 100-400 metreküp metan gazı oluşuyor”.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *