ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Depo suları sağlıksız!

Depo suları sağlıksız!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.09
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.09
Gaziantep’te birçok iş hanında kullanılan depo sularının birkaç gün sonra klorunu uçtuğu ve insan sağlığı için zararlı hale geldiği belirtildi
İşhanlarında , şebeke suyunun kesilmesi durumunda kullanılmak üzere yapılan depoların sürekli olarak bakımından geçirilmesinin zorunlu olduğunu belirten Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, “Şehir şebekesinden depoya gelen suyun kloru bir gün sonra uçarak kayboluyor. Şu anda şehir içinde büyük işhanlarında bulunan depolar son derece bakımsız. Birde suyun kloru uçunca, insan sağlığı tehlikeye giriyor” diye konuştular.
Bu nedenle depoların sürekli bakımdan geçirilmesi isteyen Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, “Numune almak için işhanlarına gittiğimizde, binanın girişine aldığımız suyun klorlu, üst katlarda aldığımız suyun klorsuz olduğunu görüyoruz. İşhanı yöneticileri de bu açıdan yeterli bilgiye sahip olmadıkları için, o suyu kullanan insanlar bir yer mikrop içmiş oluyorlar. Oysa, su deposu bulunan büyük işyerlerinde depoların gün aşırı, Sağlık Müdürlüğü’nden alınacak klorla takviye edilmesi gerekir” dediler.







Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *