ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Enflasyon, kanımıza girdi!

Enflasyon, kanımıza girdi!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.42
Sebze ve meyve ile giyim eşyaları ve beyaz eşyalara gelen zamdan sonra, Kızılay Kan Merkezi kan fiyatlarını yeniden belirledi. 220 bin lira olan bir ünite kanın fiyatı yüzde 50 oranında artırıldı ve 315 bin liraya çıkarıldı.
Sakın hasta olmayın, trafik kazasında geçirmeyin, 220 bin lira olan bir ünite kan 315 liraya yükseldi. Parası olmayanda rehine kabul ediliyor
Sebze ve meyve ile giyim eşyaları ve beyaz eşyalara gelen zamdan sonra, Kızılay Kan Merkezi kan fiyatlarını yeniden belirledi. 220 bin lira olan bir ünite kanın fiyatı yüzde 50 oranında artırıldı ve 315 bin liraya çıkarıldı. Özelikle, ameliyat ve trafik kazaları anında ihtiyaç duyulan kanların satışında Kızılay Kan Merkezi’nin yıllık gelirinin de 300 milyon lira dolayında olduğu bildiriliyor.
Kızılay Kan Merkezi Müdürü Ali Kılıç Özyetkin, yapılan zamların az olduğu görüşünü savunarak giderlerinin karşılayamadığını söyledi. Daha çok doğum sırasında kana ihtiyaç duyulduğunu belirten Ali Kılıç Özyetkin, acil durumda Kan Merkezi’ne gelen ve parası olmayan kişilerin kimliğinin veya başka eşyasının rehin alındığını söyledi. Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ın kan ihtiyacının da Gaziantep’ten karşılandığını vurgulayan Kana Merkezi Müdürü Özyetkin şunları söyledi: günde 12- 13 kişi kan vermeye geliyor şuanda stokta 185 ünite kan var. Eğer bizlerde bazı yerlerde kan almaya gitmesek elimizde hiç kan bulunmaz. Çevre illerin kan ihtiyacı Gaziantep’ten karşılanıyor. Elimizde sürekli kan bulundurmak zorundayız. Doğumlarda, ameliyatlarda ve özelikle trafik kazalarında sürekli kan gerekiyor. Fiyatlarını artırılmasına halk tepki gösteriyor ama biz halen zarar ediyoruz çünkü tahlile çok masraf gidiyor. Vatandaşları kan vermeye çağırıyoruz. Çünkü kan her zaman bir hayat kurtarma aracıdır”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *