ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep’te canlı hayvan ihracatı geçen yılın Nisan ayına oranla yüzde 167’lik artış gösterdi

Gaziantep’te canlı hayvan ihracatı geçen yılın Nisan ayına oranla yüzde 167’lik artış gösterdi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.46
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.46

Toplam ihracatta önceki yılın artış Nisan ayına oranla yüzde 14’lük artış olurken, canlı hayvan ihracatında yüzde 167’lik yükselme oldu ve nefes aldırdı… tekstil ihracatı gerilemeye başladı.
Oh be!
. Geçen ay 7 milyon 831 bin dolarlık canlı hayvan ihracatı yapılırken, en az ihracat 847 bin dolar ile kuru meyve ihracatında gerçekleşti. İhracat karşılık, bir yılın aynı ayında 18 milyon 148 bin dolarlık ihracat yapıldı.
Irak ve Suriye sınır kapılarının istikrarsız olmasının yanı sıra, gemi ile yapılan canlı hayvan ihracatı, Gaziantep ekonomisini ayakta tutmaya yetiyor. Merkezi Gaziantep’te bulunan Güneydoğu Anadolu ihracatçı Birlikleri’nden verilen bilgiye göre, Nisan ayında 7 milyon 831 bin dolarlık hububat-bakliyat, 847 bin dolarlık kuru meyve ve 1 milyon 379 bin d7olarlık da tekstil ihracatı gerçekleşti.
Canlı hayvan ihracatında 167, kuru meyvede ise yüzde 11’lik artış görülürken, tekstilde yüzde 39 hububat-bakliyat ürünlerinde ise 19’luk düşüş gerçekleşti. Toplam ihracatta geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 14’lük artış olduğunu ve canlı hayvan ihracatındaki artışla rahat bir nefes alındığını söyleyen İhracatçı Birilikleri yetkilileri, “Canlı hayvan ihracatı riskli olmasına karşın gemi ile yapılmaya devam ediliyor. Eski canlılık olmasa da ihracatta yükselme var. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve K uveyt sıkıntı yaratmayan pazar”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *