ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep’te günde 12 bin çift ayakkabı üretiliyor

Gaziantep’te günde 12 bin çift ayakkabı üretiliyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.42
Gaziantep 600 ayakkabı imalatçısı günde 12 bin çift ayakkabı imalat ediyor. Bu sayı ile Gaziantep İstanbul ve İzmir gibi büyük kentlerden sonra üçüncü sırayı alıyor.
Ayakkabı imalatında Türkiye üçüncüsüyüz
Şehrimizde imal edilen ayakkabılara ülkemizin her köşesinde talep var. Gaziantep’te ayakkabı imalatçıları kunduracılar sitesi tamamladıktan sonra yurtdışına ihracat yapmayı planlıyorlar. Ayakkabı imalatında 8 bin çırak ve kalfa kötü koşullar nedeniyle yılın 160 günü iş başı yapmıyor. Boş geçen günleri değerlendirip ve imalat kapasitesini artırmak amacıyla yapımı süren ayakkabıcılar küçük sanayi sitesi 1996 yılında tamamlanacak.
Ülkemizde ayakkabı imalatçılarının henüz dünya standartlarına uygun üretim yapcak düzeye ulaşmadığın vurgulayan Kunduracılar Odası Başkanı İbrahim Buğur, ülkemiz genelinde ayakkabı imalatçılığında ön sırayı İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerimiz alıyor. Bu şehirlerden sonra Gaziantep, Konya, Adana ve Antakya geliyor dedi.
Gaziantep’te 600 ayakkabı imalatçısı bulunuyor. Bunların çoğu küçük işletmelerden oluşuyor imalathanelerinin kapasitelerinin altında çalıştığını söyleyen oda başkanı Buğur, imalathanelerimiz elverişsiz koşullar nedeniyle yılın 165 gününde üretim yapmaz. İmalatın yapıldığı 200 gün içerisinde günlük ortalama 12 çift olmak üzere yılda 2 milyon 400 bin çift ayakkabı imal ediliyor dedi. Kunduracılar odası başkanı Buğur, imalatın yapılmadığı 165 günü değerlendirerek yurtiçi ayakkabı tüketiminde Gaziantep payına artırmak ve bununla yetinmeyerek ihracat yapmak istediklerini belirterek “yapımı devam eden sitemiz tamamlandığı zaman bütün bu saydıklarımızı gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 1996 yılında tamamlanması planlanan Kunduracılara Sitesi’nin bitirilmesinin kredi ödeneklerinin düzenli olarak devam etmesine bağlı olduğu bildirdi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *