İlköğretimde öğrenci başarısı zikzaklar çiziyor
Gaziantep, yılda 30 bin kişinin göç etmesiyle ülke nüfus artışının iki katı hıza sahip, kalabalık bir şehir. Hızlı nüfus artışına karşılık sunulan hizmetlerin sınırlı olması aksamalara yol açıyor. Bu aksaklıklar en fazla eğitim hizmetlerini olumsuz etkiliyor.
İl genelinde 253 bin 246 öğrenci eğitim görürken, nüfus artışına ve göçlere bağlı olarak öğrenci başarı grafiği de iniş- çıkışlar çiziyor. Köyden kente göçün çok hızlı olduğu şehrimizde özellikle ilköğretimde öğrenci başarısı sürekli değişen bir seyir izliyor. Geçtiğimiz yıl ilköğretimde öğrenci başarı oranı 90.8 olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bu oranın bir önceki yıl yüzde 88.7 olarak gerçekleştiğini ve düzenli bir başarı grafiği izlenemediğini dile getiriyorlar.
Halen ilimizde 179 bin 882 ilkokul öğrencisi, çoğu bölgede 60 -70 kişilik kalabalık sınıflarda eğitim görüyor. Geçen yıl başarı oranının yüzde 90.8 olarak gerçekleşmesine rağmen bu yıl başarı oranında bir düşme beklediklerini belirten yetkililer, “şehir nüfusuna her yıl dış göçlerle birlikte 30 bin kişi katılıyor. Köyden kente bu kadar çok göçün olması her alanda olduğu gibi eğitim hizmetlerinde de sorunlar yaratıyor.

YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.25
İlköğretimde öğrenci başarısı zikzaklar çiziyor
İlginizi Çekebilir

Tarihine ve komşusuna ihanet eden ülke: Suriye
#20 Yıl Önce / 17 Nisan 2025

Değişim değil bölüşüm oldu
#20 Yıl Önce / 17 Nisan 2025

Kalede Eski Tunç Çağı’na ait buluntulara rastlandı
#20 Yıl Önce / 17 Nisan 2025

Emekli olan Bağ-Kur'lu sayısında yüzde 23.3'lük düşüş yaşanıyor
#20 Yıl Önce / 17 Nisan 2025

Tanker faciasında kusuru olmayan kimse yok
#20 Yıl Önce / 16 Nisan 2025

Ağyüz, Mustafa Yılmaz ve Abdülkadir Ateş’e yüklendi
#20 Yıl Önce / 16 Nisan 2025
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *