ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hizmet verilmediğinden yakınan DYP’li muhtarın mahallesine denetim

Hizmet verilmediğinden yakınan DYP’li muhtarın mahallesine denetim
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.40
DYP Meclis üyesi Bayrak “İmkânlar ölçüsünde hizmet götürülmüş”
Kıbrıs Mahallesi’nin DYP’li muhtarı Mehmet Aslan’ın belediye’nin partizanca davrandığı ve mahallesine hizmet götürülmediği yolundaki şikayeti üzerine, Şahinbey Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ali Yılmaz Sürmelihindi ile, DYP meclis üyesi Mehmet Bayrak, söz konusu mahallede bir inceleme gezisi yaptılar.
Muhtar Aslan, Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Akyüz’ün partizanca davrandığını, mahalleye hizmet götürmediğini, asfalt ve altyapı çalışmalarının yapılmadığını söyleyerek ,SHP’li mahalle muhtarlarının hizmetlerden daha fazla yararlandığını ifade etmişti .Mecliste DYP grubu tarafından bu olayın gündeme getirilmesi üzerine başkan Akyüz , DYP’li üyeleriz fen işleri Müdürü ile birlikte istedikleri zaman Kıbrıs Mahallesi’ne giderek yerinde inceleme yapabileceklerini ve hizmet götürülmesinde hiçbir zaman partizanca davranılmadığını belirtmişti . DYP’li meclis üyesi Mehmet Bayrak ve Fen İşleri Müdürü Ali Yılmaz Sürmelihindi ,dün Kıbrıs Mahallesini gezerek incelemelerde bulundular . Turizm Bakanı Abdülkadir Ateş ile birlikte olduğu için Başkan Akyüz’ün katılmadığı inceleme sonucunda Bayrak muhtarın dile getirdiği gibi partizanca bir uygulama olmadığını ve belediyenin kısıtlı imkânlarla yapabileceği hizmeti gerçekleştirdiğini söyledi. Mahallenin büyük ölçüde asfaltlanmasının tamamlandığını belirten Bayrak, özellikle 4 nolu sokak olmak üzere hala stabilize döşemesi bile yapılmamış bazı ara sokaklarında kışın halkı çamur içinde bırakmaması için bir an önce asfalt veya kara taşla döşenmesi gerektiğini ifade etti.
Belediyenin belirli bir program çerçevesinde mahallelerde asfaltlama çalışmaları yaptığını dle getiren Sürmelihindi ise muhtarın partizanlık yapıldığı şeklinde bir düşünceye kapılmamsı için özellikle Kıbrıs Mahallesi’ne ağırlık verildiğini ve ana yolların, sokakların tamamının asfaltlandığını, yalnızca dört ara sokağın yolunun kaldığını kaydetti.
Ayrıca inceleme sırasında Bayram ve Sürmelihindi’ye şikâyet’lerini belirten mahalle sakinleri muhtar Aslan’ın mahallenin sorunlarıyla yeterince ilgilenmediğini bir gün mahallede ise bir hafta köyde kaldığını ve mahallenin kendi çabalarıyla sorunlarına çözüm arandığını dile getirdiler.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *