ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İl Başkanları Demirel’e karşı!

İl Başkanları Demirel’e karşı!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.46
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.46
Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan Süleyman Demirel’in adaylığına Gaziantep’teki siyası partilerin il başkanlarından sadece DYP İl Başkanı Ali koyuncugil sıcak bakarken, SHP, ANAP ve CHP İl Başkanları buna şiddetle karşı çıkıyorlar. Parti
Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan Süleyman Demirel’in adaylığına Gaziantep’teki siyası partilerin il başkanlarından sadece DYP İl Başkanı Ali koyuncugil sıcak bakarken, SHP, ANAP ve CHP İl Başkanları buna şiddetle karşı çıkıyorlar. Parti il başkanları görüşlerini şöyle dile getirdiler:

Mahmut Düşün (CHP İl Başkanı) :
Cumhurbaşkanlığı makamını Demirel Şahsi çıkarlarına alet etmek istiyor. O yüce makama tüm partilerin üzerinde birleşeceği bir isim getirilmelidir. SHP’nin tutumu ise pek gerçekleri yansıtmıyor, tepkisini tam olarak ortaya koyamıyor. SHP, iktidar ortaklığını sürdürme çabasında.

Ali Koyuncugil (DYP İl Başkanı) :
Cumhurbaşkanlığı için Genel Başkanımızın aday olmasına diğer parti liderler neden karşı çıkıyorlar anlayamadım. Ülkede terör dahi birçok konuda ileri adımlar atıldı. Sayın Demirel kaçmak istemiyor. Vaat ettiği birçok şeyi yaptı. SHP’den de Başbakan Demirel’e destek veren var.
Zihni Kutlar (SHP İl Başkanı) :
Demirel, iktidar ortağı SHP’ye danışmadan adaylığını açıklaması çok yanlış bir olay. Demirel’in amacı kendine uzaktan kumandalı bir Başbakan adayı. Tepeden inme Cumhurbaşkanına karşıyız. Ayrıca Demirel, Cindoruk’un Başbakan adaylığını içine sindiremiyor. Çünkü emirlerinden çıkmayacak bir aday peşinde. Bu nedenle Demril’in adaylığına sıcak bakmıyoruz.

Mehmet Büyknacar ( ANAP İl Başkanı) :
Sayın Demirel, zamanında seçim meydanlarında söz vererek halktan oy topladığı oyların karşılığını vermeden Başbakanlık makamından kaçmayı planlıyor. Cumhurbaşkanlığı makamı pazarlık edilir hale gelmiştir. Bir zamanlar “Kendim için bir şey istiyorsam namerdim” diyen Demirel Cumhurbaşkanı olursa DYP biter.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *